Türklerin greko-oryantal merakı

Güncelleme Tarihi:

Türklerin greko-oryantal merakı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 00:00

Geçen hafta Beyoğlu Babylon’da DJ Shantel vardı. Eğer Balkan müzikleri seviyorsanız çok şey kaçırdınız. Meğer ne çok meraklısı varmış. Hem salon, hem balkon tıklım tıklım, Shantel coşturdukça millet zıp zıp tuhaf çetnik dansları yapıyor.

Allahtan bazı şarkılar Karadeniz müziklerine benziyor da, oralarda omuz falan sallayıp ben de durumu kurtardım. Türklerin greko-oryantale rağbetini görseniz gözleriniz yaşarır. Bir telaffuz, bir telaffuz; sanki Yunanca anadilleri! Shantel kafasına kalpak benzeri bir serpuş takmış. Bir yandan şarkıları çalıyor, bir yandan mikrofonda Ciguli benzeri sesler çıkarıyor. Kitle ise pek memnun, bu memnuniyetini yes be annem kıvamında çalkalayarak belli ediyor. İnsan kadar bitene kalmak istiyor ama gidecek başka yerler de vardı, 01.00 gibi çıktık. Bu arada unutmadan, önümüzdeki çarşamba Babylon’da Babazula’nın çok ilginç bir parformansı var. Gökhan Akçura’yla ortak hazırlardıkları bu projede anti-kahraman Kilink kılığındalar. Geceye giriş 15-25 lira. (212) 292 73 68.

PARTİ SEVENLERE

Hoş geldin partisi Refresh’te

Doritos University Welcome Party’de bu yıl Global Deejays çalıyor. Yarın akşam 22.00’de başlayıp 04.00’e kadar sürecek partiye giriş 30 lira. (212) 328 05 00.

Hed Kandi Ankara’da

Dünyaca ünlü parti tasarımcısı Kandi, bu kez Ankara’yı sarsacak. İstanbul’daki iki partisine gitmiştim, gayet iyiydi. Yarın akşam Redroom-In Avenue’de.

Burhan Öcal İzmir’de

Perküsyon üstadı Öcal’ın DJ Funky-C ile yaptığı partiler serisi bu kez İzmir Hilton’da. Bu akşam saat 22.00’deki partiye biletler kapıda 22.50-30 lira.

POP SEVENLERE

Ajda Pekkan Anadolu Yakası’nda

Konser Bostancı Gösteri Merkezi’nde, saat 21.00’de. Cool Kadın’ın Boğaz’ın diğer tarafında ki ilk konseri. Biletler Biletix’te 45-75 lira. (216) 556 98 00.

Serdar Ortaç Ankara’da

Bu akşam Ankara’da binlerrrrce dansöööğz var: Serdar Ortaç saat 22.00’de Laila’da sahne alıyor. Giriş 90 lira, bu fiyata ilk içki dahil. (312) 287 99 99.

Kıraç ve Şebnem Ferah İzmir’de

Kıraç’ın, biletleri en erken tükenen sanatçılardan olduğunu biliyor muydunuz? Bugün kendisi, yarın Şebnem Ferah var Rockizm’de. Biletler Biletix’te 22,5 lira.

CAZ SEVENLERE

İlhem İstanbul 360’ta

24 yaşındaki afet (Cezayirli baba, Alman-Macar anne) İlhem, Fransızca soul şarkılarıyla yarın akşam 23.00’te Galatasaray 360’ta. Giriş ücretsiz. (212) 251 10 42.

Kaiser Trio Ankara’da

Berlinli Esteh Kaiser (30) için çıktığı andan itibaren ruhunuzu teslim alacak bir yetenek deniyor. Bu akşam 20.00’de ODTÜ KKM’deki konsere biletler Biletix’te 12,5-50 lira.

ÇİKOLATA SEVENLERE

Kalori almadan çikolata keyfi

Çikolatayı çok seviyorsunuz ama kalorisinden yiyemiyor musunuz? Buyrun İstanbul Mövenpick Otel’deki Wellness Center’da tam size göre bir uygulama var. Teorilerine göre çikolatayı ille de oral yolla tüketmek şart değil: Üstünüze de sürebilirsiniz! 130 doları gözden çıkarana 30 dakikası yüze, 60 dakikası vücuda olmak üzere bir buçuk saat sıcak çikolata masajı yapıyorlar. Çikolatanın ılık dokunuşu ve dayanılmaz hafifliği insanı rahatlatıyormuş. Mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren masaj, stresle mücadelede faydalı olan potasyum da içeriyormuş. Ciltte peeling etkisi yaparak teni yumuşatıyor, hücre yenilenmesini de aktive ediyormuş. Mış, miş, muş... Tabii kendinizi tutamayıp yalanmaya başlamazsanız!

The Pussycat Dolls Türkiye’de

MTV Türkiye, bu akşam muhteşem bir lansman partisine hazırlanıyor: Athena, Ceza, Duman, Hayko Cepkin, Kargo, Manga Feat. Göksel, Mor ve Ötesi, Nil Karaibrahimgil, Ogün Sanlısoy, Redd, Sertab Erener ve Teoman’ın da çıkacağı partinin asıl sürprizi ise R&B ve hip hop grubu The PussyCat Dolls. CNR 7. Salon’da yapılacak parti aynı zamanda MTV-Avrupa’da da yayınlanacak. Akşam 19.30’da başlayacak partiye 3 bin kişinin katılmasını bekliyor. Bilet fiyatları Biletix’te 30-40 lira olarak belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!