Türkler ‘ilk ilişkide’ en sonda

Güncelleme Tarihi:

Türkler ‘ilk ilişkide’ en sonda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 16:12

İki Fransız bilim insanı dünyanın seks atlasını çıkardı. Dünyanın bütün ülkelerinde cinsellik, cinsel özgürlük ve cinsellik pratiğine ilişkin yüzlerce bilginin yer aldığı atlasta, Türkler ve İtalyanlar, ‘ilk ilişkiyi en geç yaşayan iki ülke halkı’ olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Cinselliğin Amerika ve Kuzey Avrupa’da özgür olduğu, en baskıcı cinselliğin ise Afrika çöl bölgesi ile Türkiye’nin de içinde olduğu Asya çemberinde yaşandığı belirlendi.

Fransa Bilim ve Araştırma Kurumu CNRS’de yönetici olan Nadine Cattan ile Paris-Est Üniversitesi’nde profesör Stephane Leroy’un 1.5 yıllık araştırma sonucu hazırladığı ve Liberation gazetesinde yer alan “Seks Atlası”nda cinselliğe dair yüzlerce bilgi yer alıyor. Örneğin, Danimarka 1930 yılından bu yana eşcinselliği suç olmaktan çıkarmış. Dünyada her iki kişiden biri arabada seks yaptığını belirtiyor.

Dünyada hiçbir insan davranışı cinsellik kadar yasalara konu olmamış. Hemen bütün dünyada, cinsel ilişki asgari yaşı, evlilik, ailenin sayısı, yönetimi, evlilikte aldatma, çok evlilik, doğum kontrol hapı kullanımı ya da kürtaj gibi konular yasalarla belirlenmiş. Dünyanın kuzey bölgesinde fahişlikle mücadele edilirken, güneyinde seks turizminin yaygınlığı da dikkat çekiyor. Avrupa’da çoklu evlilik yasak ama evliliklerin devamı için aldatma olaylarına daha anlayışlı yaklaşılıyor. Avrupa’da eşcinseller haklarını elde ediyorlar ama eşcinsellik dünyanın hala 80 ülkesinde yasak.

Haberin Devamı

CİNSEL ÖZGÜRLÜK
"Seks Atlası"na göre, cinsel özgürlük konusunda dünya ikiye bölünmüş durumda. Batılı ülkelerde çiftler evlenip evlenmeme, çocuk sahibi olma ya da olmama, cinsel tercihini açıkça dile getirme gibi seçimlerinde daha özgür. Dünyanın diğer yarısında gelişmekte olan ülkelerde cinsel pratik sıkı kontrol altında. Eşcinsellik ise sert bir şekilde cezalandırılıyor. Kadınlara zorunlu evlilikler, zorunlu cinsel ilişkilerin dayatıldığı çöl Afrika’sında, kadınlar poligami, zorunlu evlilik, cinsel eğitim eksikliği, doğum kontrol ve kürtaj yasağı altında eziliyor. Buna karşılık kuzey ülkeleri, özellikle de İsveç, cinsel özgürlükte birinci sırada. İsveç’i diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

İLK CİNSEL İLİŞKİ
Pek çok ülkede ilk cinsel ilişki yaşı yasalarla belirleniyor. Dünyada yasal cinsel ilişki yaşı 12 (Angola) ile 20 (Endonezya) yaş arasında değişiyor. En erken cinsel ilişki ve evlilik Güney Amerika’da 13-14 yaşlarında başlıyor. Bu durumun tam tersi ise Afrika ülkeleri ile Endonezya'da yaşanıyor. Avrupa’da İtalyanlar (18.5 yaş) ve Türkler (18 yaş) ilk cinsel ilişki girmede son sırada yer alıyor. Yaş ortalaması İzlanda’da 15, Fransa, İspanya, Yunanistan, İsviçre’de ise 17 olarak görülüyor.

Haberin Devamı

ALDATMA, UZUN EVLİLİĞİN SIRRI!
Aldatmaya gelince, günümüzde tek eşli evliliklerin gelişmesiyle, evliliklerin sürmesi için aldatmanın daha fazla hoşgörülmeye başladığı belirtiliyor. Üstelik hem kadınlar, hem de erkekler aldatıyor. Kadın ve erkeklerin yüzde 68’i aldatmanın evliliklerin uzamasının sırrı olduğunu dile getiriyor.

AYDA KAÇ KEZ?
Atlas’a göre, Avrupa’nın en çok cinsel ilişkiye girme şampiyonu Yunanlar. Haftada üç, ayda 12 cinsel ilişki ile Yunanlar başı çekiyor, onları ayda 10 ilişki ile Doğu Avrupa, Fransa ve İngiltere izliyor. Belçika, İsviçre, Almanya, İrlanda ise sekiz ilişki ile üçüncü kategoride. Dünyanın en az seks yapan halkı ise yılda ortalama 45 ilişki (ayda 3.5) ile Japonlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!