Türkiye’nin lüks sektörü 100 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin lüks sektörü 100 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 00:00

Dünyadaki cirosu 100 milyar dolarları aşan lüks markaların Türkiye’deki temsilcileri 8-9 Aralık’ta JNR Fuarcılık’ın Hilton Convetion Center’da düzenlediği A Plus Lüks Markalar Fuarı’nda buluşuyor.

JNR Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Elif Keleş, günümüzde lüks markaların cirolarının milyar dolarlarla ifade edildiğini söyledi. Ülkemizde de lüks ürünlere ciddi ölçüde bir talep olduğunu ve ekonomideki istikrar sonucu bu rakamın Türkiye’de de 100 milyon dolarlara ulaştığını kaydetti.

PAZAR BÜYÜYOR: Elif Keleş, hem firmalar hem de tüketici açısından önemli bir organizasyona hazırlandıklarını belirterek "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de lüks tüketim pazarı giderek büyüme göstermektedir. Bu durum özellikle de gelişme eğilimi içindeki ülkelerde öne çıkıyor. Örneğin birkaç yıl öncesine kadar lüks kavramı Çin’de pek anlam ifade etmiyordu. Ancak Çin’de Ernst&Young tarafından son yapılan araştırmada bugün 175 milyon lüks tüketici olduğu sonucuna varılmış, bu sayının 2010 yılında 250 milyona ulaşacağı öngörülmüştür. Lüks tüketim artık en pahalı değil, en özel olan konumuna gelmiştir" dedi.

HANGİ SEKTÖRLER VAR: Fuarda, mücevherat, saat, yatlar, lüks arabalar, mobilyalar, spa otelleri, elektronik ve elektrikli ev aletleri, antikalar, içkiler ve lüks yaşam tarzındaki tüm ürün temsilcilerinin fuarda yer alacağını da sözlerine ekleyen Elif Keleş katılan markaları da şöyle açıkladı: Uluslararası üne sahip Tiffany&Co Damas’ın yanı sıra otomotivde Ferrari-Masserati, Harley-Davidson, Cartier, LPI Mücevherat-Glashütte, Baume and Mercier, Blanc Pain saatleri, İtalya’dan Artdecor, Pierre Cardin, Damla Pırlanta, Fransız Bordoeaux ve İtalya şarapları, Ağaoğlu My World Executive, New York-Miami Armani-Cempay Group, Londra’dan Saphine ve Crave markaları, Siren Ertan-İstanbul, Aida mücevherat, Eternity, Setur-Abercrombie&Cruise Line, Clinic İstanbul ve Bitez Mansions villaları yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!