Türkiye galası Gaziantep’te

Güncelleme Tarihi:

Türkiye galası Gaziantep’te
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 17:51

İtalya’da yaptığı filmlerle Türk asıllı İtalyan yönetmen olarak tanınan Ferzan Özpetek, Türkiye’de film yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Berlinale’de son filmi ‘Serseri Mayınlar’ ile büyük beğeni toplayan yönetmen Ferzan Özpetek, yeni filmini Türkiye’de çekeceğini söyledi. Uzun yıllardır İtalya’da yaşayan ve uluslararası alanda Türk kökenli İtalyan film yönetmeni olarak ün yapan Ferzan Özpetek "Türkiye ve İstanbul’da film çekmek istiyorum. Oyuncuları, set ekibi tamamen Türklerden oluşan bir çalışma olacak. Senaryo ve çekimlerin yapılacağı mekanlar üzerinde çalışıyorum. Ama mutlaka Türkiye’de bir film yapacağım" dedi. Yönetmen Özpetek, son filmi Serseri Mayınlar ile ilgili çok olumlu tepkiler aldığını ve bunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye galası Gaziantep’te

/images/100/0x0/55eafa03f018fbb8f8a2eb15
Özpetek filminde İtalyan müziklerini kullanırken final sahnesinde ise Sezen Aksu’nun Kutlama’sı ile bitirmesini ise şöyle açıkladı. "İtalyan müzikleri var. Son sahnede Sezen Aksu’nun sesini kullandım. İtalyan seyircisi için iyi bir sürpriz oldu. Çok beğeniyorlar. İnternete girip sözlerinin anlamını bulmaya çalışıyorlar. Defalarca dinliyorlar. Sezen’i ben de çok beğeniyorum. Amerika’ya uçarken uçakta Kutlama’yı 20 kere dinledim ve beni ağlattı. Çok etkilendim" dedi. Ferzan Özpetek’in ‘Serseri Mayınlar’ filmi 12 Mart’ta İtalya’da, 26 Mart’ta da Türkiye’de gösterime girecek. Filmin Türkiye’deki galası ise Gaziantepte’te düzenlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!