Türk seyircisi çok seçici

Güncelleme Tarihi:

Türk seyircisi çok seçici
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 00:00

Broadway tarihinin en çok sahnelenen müzikali “Grease”, Astoria Alışveriş Merkezi’nin ikinci yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye geliyor. 25 Mayıs-2 Haziran günleri arasında Kuruçeşme Arena’da sahnelenecek müzikalin oyuncuları, geçtiğimiz günlerde ıstanbul’a geldi. Ekibin yıldızları Brandi Burkhardt ve Derek Keeling, “Grease” hakkında merak edilenleri Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

* Zamansız müzikal “Grease”de yer almak nasıl bir duygu?            

Derek Keeling: “Grease”, her oyuncunun mutlaka rol almak istediği müzikallerden biri. Yaklaşık 40 senedir sahneleniyor. ıngiltere ve Amerika tiyatrolarında halen kapalı gişe oynayan müzikaller listesinde ilk üç sırada. Ben bir senedir bu projede yer alıyorum ve çok mutluyum. şimdi müzikali Türkiye’deki hayranlarıyla buluşturacağımız için çok heyecanlıyız.

* Danny rolünü almak için Amerika’da düzenlenen bir yarışmaya katılmışsınız. O dönemi biraz anlatır mısınız?    

Derek Keeling: “Grease: You’re the One That I Want” adlı yarışmaya katılmıştım. Zorlu bir dönemdi, çünkü tüm Amerika’nın gözü önünde performans sergiliyordunuz. Benim için çok iyi bir deneyim oldu, çünkü dereceye girdim. Tabii hayal kırıklığına uğrayanlar için aynı şey söylenemez.

* MITF, Broadway’in en önemli ödüllerinden biri ve siz bu ödülü kazandınız. MITF, Broadway’de hayatı kolaylaştırıyor mu?

Derek Keeling: Broadway’de ödül almak tabii ki çok önemli ve saygıdeğer bir durum. Broadway’in kuralları çok katıdır ve bu ödül mutlaka benim için kapılar açmıştır. Ama ödül alsanız da ileriye dönük olarak kendinizi yenilemek zorundasınız.

HERKES KENDİNDEN BİR PARÇA BULUYOR

* Sizin hayatınızda “Grease”in yeri nedir?


Brandi Burkhardt: “Grease”, benim çok severek izlediğim bir müzikaldi. şimdi içinde yer almak, beni çok mutlu ediyor. Hepimiz, okul hayatımızdan yansıyan sahneleri oynuyormuş gibi hissediyoruz. Aslında seyirciler için de aynı durum söz konusu, herkes bu müzikalde kendi hatıralarından bir parça buluyor.

* Müzikalin tüm dünyada tanınmasını sağlayan, John Travolta ve Olivia Newton-John’un başrol oynadığı “Grease” filmini izlemiş miydiniz?

Brandi Burkhardt: Evet, tabii ki izledim. Sandy rolüne çalışırken, Olivia Newton-John’dan etkilendiğimi de söyleyebilirim. Bu müzikalin hafızalarımıza işlemesini o ve John Travolta sağladı. Gerçekten birer ikonlar.

* Daha önce New York Güzeli seçilmişsiniz. Güzellik, oyunculuk konusunda ne kadar etkili?

Brandi Burkhardt: Görsel bir iş yapıldığı için, cast seçiminde mutlaka etkili olur. Aslında bu soruyu daha çok yapımcılara sormak gerek...

İĞNE DELİĞİ BİLE ÇOK ELEŞTİRİLMİŞ

* Sinema ya da dizi yerine neden müzikal oyunculuğunu tercih ettiniz?

Brandi Burkhardt: ınsanlarla iletişimde olmak ve anında tepki almak için... Broadway’de olmak tarif edilemez bir duygu. Dikkat ederseniz, en meşhur oyuncular bile bir müzikalde rol almak için Broadway yapımcılarına kendilerini kanıtlamaya çalışıyor.

* “Grease” müzikali, Türkiye’de ilk kez bir Broadway ekibi tarafın-dan sahnelenecek. Beklentiniz nedir?

Derek Keeling: Türkiye’deki menajerimiz Yelda Kelly, bizim burada oynamamız için çok çaba sarf etti. Yazarları ikna etmesi hiç kolay olmadı. Onları ikna etmek için finansal etkenler önemli değildir. Tüm ekibi bir araya getirmek, işin başarı düzeyini garanti etmek ve tüm bunların sonrasında oyunu finanse etmek için çalışmak gerekir. Yelda bu konuda çok emek harcadı. Onun bizi uyardığı en önemli konu, Türk seyircisinin çok bilgili ve seçici olduğu yönündeydi. Ekibin titizlikle çalışması gerektiğini, bir iğne deliğinin bile çok konuşulup eleştirileceğini anlattı. Bir de Amerika’dakinden fazla ilgi göreceğimizi söyledi.

Haberin Devamı

AÇIK ALANDA İLK PERFORMANS

Haberin Devamı

* Buraya gelmeden önce Türkiye hakkında bir fikriniz var mıydı?

Brandi Burkhardt: 10 sene önce Türkiye’ye tatile gelmiş ve çok beğenmiştim.

* Müzikali Boğaz’ın yanı başında sahneleyeceksiniz. Daha önce açık alanda böyle bir performans sergilemiş miydiniz?

Derek Keeling: Hayır, bu ilk olacak. Bu imkanı bize sağladığı için Türkiye’deki Vibe Production’a teşekkür ediyoruz. Mayıs ayında herkesi şovumuza bekliyoruz.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!