Türk resminde yeni rekor: 1.5 milyon liralık ‘Kuşatma’

Güncelleme Tarihi:

Türk resminde yeni rekor: 1.5 milyon liralık ‘Kuşatma’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 13:14

Ressam Erol Akyavaş’ın Kuşatma adlı tablosu Antik AŞ. tarafından 7 Mart 2010 tarihinde düzenlenecek müzayedede 1.5 milyon lira başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor. Bu şu ana kadar bir çağdaş Türk resmine biçilen en yüksek açılış fiyatı.

Haberin Devamı

Antik A.Ş. müzayede evinin 7 Mart 2010 tarihinde Swissotel’de gerçekleştireceği “Çağdaş Sanat Eserleri” müzayedesi yeni bir rekorla başlıyor.
Ressam Erol Akyavaş’ın “Kuşatma” adlı tablosu 1 milyon 500 bin liralık açılış fiyatıyla müzayedeye çıkıyor. Bugüne kadar bir çağdaş Türk sanatçısına biçilmiş en yüksek müzayede başlangıç fiyatı bu.

Antik A.Ş.’nin 15 Kasım 2009 tarihinde düzenlediği müzayedede Burhan Doğançay’ın Mavi Senfoni adlı tablosu 1 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkmış ve 2.2 milyon liraya Murat Ülker tarafından satın alınarak bir rekora imza atmıştı.

Usta isimler bir arada

Çağdaş Türk sanatının usta ismi Erol Akyavaş’ın 1982’de tuvale aktardığı “Kuşatma” isimli başyapıt (266x385 cm.) ilk kez satışa sunulacak. Überse Museum, Almanya-1982, Instutute of Contemporary Art, Londra-1988, Türk Sanatçılar Sergisi, Danimarka-1995, gibi birçok müzede sergilenerek Türk Çağdaş Sanatını dünyaya tanıtan eser, sanat eleştirmenleri tarafından Türk resminin ikon çalışması olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Müzayedede ayrıca, Mubin Orhon, Selim Turan, Fahrel Nisa Zeid, Nejat Melih Devrim, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Abdurrahman Öztoprak, Ömer Uluç gibi Çağdaş Türk Sanatının usta isimlerinin eserleri satışa sunuluyor.

Aynı zamanda müzayedede, Nuri Bilge Ceylan, İzzet Keribar, Mehmet Günyeli ve Çerkes Karadağ gibi önemli fotoğraf sanatçılarına ait fotoğraflar da yer alıyor. Olgaç Artam tarafından yönetilecek olan 260. müzayededeki eserler 1-7 Mart 2010 tarihleri arasında Antik Palace’ta görülebilecek.

Türk resminde yeni rekor: 1.5 milyon liralık ‘Kuşatma’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!