Türk popunun yeni starıyım

Güncelleme Tarihi:

Türk popunun yeni starıyım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Yelda, “+1” adlı ilk albümüyle müzik marketlerde yerini aldı. şafak Karaman’ın prodüktörlüğünü, Volga Tamöz’ün müzik direktörlüğünü üstlendiği çalışmanın aranjörü ise Mustafa Ceceli... Projeye destek veren ustalardan da aldığı güçle özgüveni tavan yapan şarkıcı, “Türk popunun yeni starıyım” demekte sakınca görmüyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA YELDA

Öncelikle bize biraz kendinden bahsedebilir misin?                     

- Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü mezunuyum. Üniversiteden sonra bir müzik kanalında DJ’lik ve sunuculuk yapmaya başladım. Ardından farklı kanallarda yoluma devam ettim.

Albüm çıkarmaya nasıl karar verdin peki?                                 
 
- Ben müzisyen bir babanın kızıyım. Yani müzik aşkı hep içimde vardı... Konservatuvar eğitimi almayı çok istiyordum ama olmadı. Derken bir gün şafak Karaman’la yollarımız kesişti. O, bana çok inandı.

Konservatuvara gitmediysen kendini nasıl geliştirdin?                   

- Müjdat Gezen’in okulundan mezun oldum. Halen özel şan dersleri almaya devam ediyorum.

İKİNCİ ALBÜMÜN REPERTUVARI HAZIR

Ne zamandır bu albüm üzerinde çalışıyordun?

- Yaklaşık iki yıldır...

Peki nasıl bir albüm oldu? ıçine sindi mi?

- Evet, içime sindi. Hatta hiçbir şekilde eleştiri kabul etmediğimiz bir albüm oldu diyebilirim. Müzik direktörlüğünü Volga Tamöz yaptı. Aranjörlüğünü de Mustafa Ceceli...

“+1” adı nereden geliyor?

- Müzik kariyerim ilk profesyonel ürünü, ilk adımım... Bu kadar güçlü bir ekiple çalışmanın da bana artı getireceğine inandım. Ve ikisini birleştirip “+1” koydum adını.

İlk adım olarak single daha uygun aslında... Sen 10 şarkılık bir albüm yaptığına göre kendine çok güveniyorsun...

- Tabii ki kendime güveniyorum, onun için albüm yaptım. ıki sene boyunca 300 şarkı dinledik, durmadan eleme yaptık. Elimizde o kadar güzel şarkılar vardı ki, ikinci albümün repertuvarı bile şimdiden hazır. Bizimki tek şarkılık albümlerden değil. “şekil” ile çıkış yaptım ama daha inandığımız birçok şarkı var çalışmada. Uzun vadede ses getireceğine inancım tam. Ben Türk popunun yeni yıldızı olacağım.

Haberin Devamı

ARKAMDA İŞADAMI DEĞİL GÜÇLÜ BİR EKİP VAR

Albüm yapmak bu devirde çok zor, maddi külfeti çok büyük. Sen kimden destek aldın?

- Benim en büyük destekçim şafak Karaman Production! Volga Tamöz gibi biri de müzik direktörlüğümü yapıyor. Böyle bir ekibim varken arkamda herhangi bir işadamının olması gerekmiyor.

Bu ilk albümün, sektöre ilk adımın... Seni aşağı çekmeye çalışanlar da olacak, yukarı çekenler de... Yaşayacağın zorluklara hazırlıklı mısın?

- Bu albümü dinleyenler, beni ancak yukarı çıkarırlar, aşağı çekemezler! Gerçekten çok büyük bir emeğin sonucu bu çalışma... Ben de hem sesime hem şarkılarıma güveniyorum. Albümüm başkalarınınkine benzemiyor. Hemen değil uzun vadede ses getirecek bir projeye imza attık. Çünkü hedefim Türk popunda marka olmak. Gelip geçici bir isim değil marka olmak istiyorum. Onun için çalışıyorum.

Haberin Devamı

CANLI PERFORMANSIMA ÇOK GÜVENİYORUM

Sesine sahnede canlı olarak şarkı söyleyebilecek kadar güveniyor musun?

- Ben ilk kez Okan Bayülgen’nin programına çıktım. Orada şarkıyı canlı söyledim ve bunu isteyen de yine bendim. Yani canlı performasıma güveniyorum. Bir albüm yapıyorsanız kendinize, sesinizin kalitesine güvenmelisiniz.

Gece kuluplerinde program yapmayı düşünüyor musun?

- Daha her şey çok yeni, albümüm yeni çıktı. Ama müzikseverlerle her şekilde buluşmak isterim. Gelen teklifleri değerlendireceğim elbette...

OYUNCULUK VE ŞOV TEKLİFLERİNE AÇIĞIM

Albüm çıkarmadan önce sunucuydun. O işe devam edecek misin peki?

- Önceliğim müzik artık... Bir de bu albümün çalışmaları sürerken Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne devam etmiş ve birkaç dizide rol almıştım. Dolayısıyla dizi projesi veya şov programı olursa kabul edebilirim. Ama dediğim gibi şu anki önceliğim müzik...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!