Tüm yiyeceklere alerjisi var

Güncelleme Tarihi:

Tüm yiyeceklere alerjisi var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 18:32

İngiltere’nin Manchester kentinde yaşayan altı yaşındaki Finlay Doogan tüm yiyeceklere alerjisi olduğu için burnundan damla ile beslenmek zorunda.

Haberin Devamı

Tedavisi olmayan eosinopilik esopagit ve eosinopilit kolit hastası olan çocuk herhangi bir gıda aldığında boğazında ve kolunda oluşan alerjiler nedeniyle hayatı boyunca burnundan verilen bir damla ile beslenecek.

10 bin kişide bir görülen hastalık nedeniyle Doogan’ın vücudu çok fazla beyaz kan hücresi üretiyor ve bağışıklık sistemi yiyeceklere reaksiyon gösteriyor.

Hayatı boyunca sürekli hasta olan ve doktorların uzun süre kolit tedavisi uyguladığı çocuğun 41 yaşındaki annesi  Vicky Doogan, oğlunun hastalığına teşhis konulduğu için memnun olduğunu ve üç saatte bir burnundan damla ile beslenen Finlay’in normal bir hayat sürmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Vickey Doogan, “Başka çocuklar yanında yemek yediğinde sanki hastalığı yüzüne vurulmuş gibi hissediyor. Sürekli yemek yemek istediğini söylüyor. Tüm yiyecekleri denedik ama şimdiye kadar bir başarı sağlayamadık. Tavuk yediğinde tam bir hafta hasta oldu” dedi.

Haberin Devamı

Tüm yiyeceklere alerjisi var
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!