TRT sanatçılarına karşı büyük bir kompleks var

Güncelleme Tarihi:

TRT sanatçılarına karşı  büyük bir kompleks var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2007 00:00

"Buzda Dans" yarışmasında giydiği kapalı kıyafetlerle dikkat çeken Umut Akyürek, hayalinin bir müzikalde rol almak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Umut Akyürek fotoğrafları için tıklayın 

Akyürek, "Bir müzikal hayalim var. Kendimi denemek, bu konuda yeteneğim var mı, yok mu öğrenmek istiyorum. Zaten ben ilk anda 'Tamam, hemen olsun, ben bunu yaparım' diyen biri değilim. Birilerinin gelip beni ikna etmesi lazım" dedi.

Elendiği "Buzda Dans" yarışmasında kapalı kıyafetlerle kaymasıyla dikkat çeken TSM sanatçısı Umut Akyürek, Kelebek’e konuştu. Kocasının ısrarı üzerine yarışmaya katıldığını belirten ünlü şarkıcı, "Müzik piyasasında TRT sanatçılarına karşı büyük bir kompleks var ama ben TRT sanatçısı olduğum için övünüyorum. Çünkü orası çok önemli

TRT sanatçılarına karşı  büyük bir kompleks var
bir okul" diyor.

Haberin Devamı

"Buzda Dans"a katılmak nereden aklınıza geldi?

- Fatih Aksoy beni aradı ve "Buzda Dans’a katılmanı istiyorum" dedi. İlk anda katiyen olmaz diye aklımdan geçirdim ama Fatih Bey’in ısrarı üzerine fikrimi değiştirdim. Bir takım endişelerim vardı onlar da benim bütün isteklerimi kabul ettiler. İyi ki bu yarışmaya katılmışım, hayatım da yeni bir pencere açıldı.

EÅŸinizin tepkisi ne oldu?

- Eşim katılmamı çok istedi, hatta ısrar etti. Eğer o ısrar etmeseydi katılmayabilirdim.

Kıyafet konusunda her hangi bir tereddüt yaşadınız mı?

- Herkes nasıl istediği kadar dekolte giyebiliyorsa, bunda özgürse bende istediğim ölçüde kendimi sınırlandırma özgürlüğüne sahibim. Ben bu yarışmaya Umut Akyürek olarak katıldım. Her şeye tamam demedim. Eğer kıyafet konusunda sonradan arıza çıkardığım gibi bir ortam yaratılıyorsa fena halde yanılıyorlar. Zaten teklifi kabul ettiğim zaman Fatih Aksoy’a "Ben bu mayoları giyemem, eğer bu isteğimi kabul etmeyecekseniz yarışmaya katılmam" dedim. O da bana "Hayır, hiçbir sakıncası yok" dedi. Herkes istediği gibi dekoltesini sergileyebilir ama ben kendi tarzımla yarıştım. Türk Sanat Müziği sanatçısı olduğum için sahneye hiçbir zaman transparan, göğüslerim bacaklarım ortada çıkmadım.

Haberin Devamı

İzlediğim kadarıyla yarışmada polemiğe de girmediniz.

- Ben iÅŸimi ciddiye aldım. EÄŸer polemik yaratmak isteseydim çatır çatır kavga ederdim jüri üyeleriyle. Hiçbir zaman edebimi bozmadım.Â

/images/100/0x0/55eb2171f018fbb8f8ad2929
Olcayto Ahmet Tuğsuz, etek giymenizi söylemişti.

- Ben o yarışmaya tesettürle çıkmıyorum ki... Sadece mayo giyip, bacaklarımı ayırmadım. EÄŸer problem buysa yapımcı ÅŸirketle konuÅŸsunlar. Sonuçta ben her hangi biri deÄŸilim. Bazı jüri üyeleri beni "Popstar"da yarışan acemi çocuk olarak gördü galiba. Bu yarışmaya katılan herkesin bir ismi ve kariyeri var.Â

Buz üstünde rahat mıydınız, zorlandığınız anlar oldu mu?

Haberin Devamı

- Hayatta spor yapmamış bir insanım. Buz pateni zaten riskli ve zor bir spor. Ben bir buçuk ay önce ekibe katıldım ama bazıları programdan iki ay önce çalışmalara başlamıştı. İlk çıktığım anda büyük bir ümitsizliğe kapıldım ama arkadaşlar sağ olsun beni o kadar motive ettiler ki,  15-20 günlük bir çalışmadan sonra kaymaya başladım.

Türk Sanat Müziği parçasıyla buzda kaymanız çok ilginçti.

- Zaten en büyük arzularımdan biri oydu. Daha program başlamadan bu isteğimi dile getirmiştim. Bir Zeki Müren şarkısıyla kaymayı çok istiyordum. Son hafta bana sürpriz yaptılar, çok sevindim.

Elendiğiniz için üzüldünüz mü?

- Tabii ki üzüldüm, üzülmedim desem yalan olur. Ama hiçbir iddiam yoktu, bunu ilk yarışmaya katıldığım gün söyledim. İyi oldu aslında çünkü çalışma saatleri gittikçe artıyordu ve çocuğumdan ayrı kalıyordum.

Haberin Devamı

Peki bundan sonra kaymayı düşünüyor musunuz?

- Yok düşünmüyorum. Bu işin güzelliği yabancı hocalarla çalışmaktı.

Halktan gelen eleştiriler nasıl?

TRT sanatçılarına karşı  büyük bir kompleks var
- Beni yolda durdurup tebrik edenler var. Herkes "İyi ki bu yarışmaya katıldın" diyor.

 Sizce kim birinci olur?

- Yasemin Hadivent çok iyi gidiyor. Ya birinci ya da ikinci oluyor. İlhan Mansız da çok iyi ama ben Yasemin’in birinci olmasını isterim.

Umut Akyürek nasıl bir insan, Zor mudur?

- Evet seçiciyim hemen karar veremem, ince eler sık dokurum.

Son soru: Bir dönem eşinizden ayrılma noktasına gelmiştiniz. Şu an her şey yolunda mı?

Haberin Devamı

- Evet, her şey yolunda gidiyor. Aştık biz o konuları. Ufak tefek tartışmalarımız oluyor. 13 yılı beraber paylaştık. Az bir zaman değil. Çocuk olduktan sonra bütün dengeler değişiyor, hayat daha zorlaşıyor ve karıkoca birbirine daha iyi kenetleniyor.

TRT’nin hayatımda büyük etkisi olmuştur

"TRT sanatçısı olduğum için övünüyorum" diyor musunuz?

- Evet, övünüyorum. Çünkü orası çok önemli bir okul. TRT’nin benim hayat görüşüme çok büyük tesirleri olmuştur. Piyasada TRT sanatçılarına karşı büyük bir kompleks var ama TRT sanatçılarının hiçbir zaman üstten bakma ya da kibirlenme gibi davranışları yoktur. Çünkü orası önemli bir yer ve orada önce saygılı bir birey olmanız öğretiliyor. TRT sanatçısı olduğum için kıyafetlerime sınır getirdiğimi söylediler. Ben şu an TRT sanatçısı değilim ve kendi isteğimle o kıyafetleri giymedim.

Müzik programı sunmak istiyorum

Bundan sonrası için planların neler?

- Televizyonda bir müzik programı yapmayı çok istiyorum.Â

/images/100/0x0/55eb2171f018fbb8f8ad292d
Yeni albüm çalışması var mı?

- Albümüm temmuz sonunda çıkmıştı. Dinleyicilerden çok olumlu tepkiler aldım. Şu an için yeni bir albüm yapmayı düşünmüyorum. Belki seneye olabilir.

Oyunculuk teklifi geliyor mu?

- Aslında bir müzikal hayalim var. Müzikle ilgili olacağı için kendimi denemek istiyorum. Bu konuda yeteneÄŸim var mı yok mu bilmiyorum ama bu konuda kendimi denemek istiyorum.                                ÂRöportaj: Büşra BOZOK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!