Tophane’de sanat yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Tophane’de sanat yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Tophane Art Walk, yaz sezonunun ardından 7 Ekim’de yeniden başlıyor. Bilmeyenlere hatırlatalım; Tophane bölgesinde yer alan galeriler, her sergide bir pazar kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Mısır Apartmanı’ndan Karaköy’e uzanan güzergahta Galeri Nev, NON, Pi Artworks, CDA Projects, Galeri Zilberman, Nesrin Esirtgen Collection, Galeri Apel, Edisyon, Pg Art Gallery, Daire, Pi Artworks Tophane, Elipsis Gallery, artSümer, Galeri Mana, Hayaka Artı, Gallery Marquise, Egeran Galeri, Mars ve Galeri İlayda var. İşte oradaki sergilerden bazıları...
Deniz İNCEOĞLU/dinceoglu@hurriyet.com.tr

GALERİ NEV
Mubin Orhon’un karşı penceresi

Eserleri Galeri Nev İstanbul’da ilk kez 20 yıl önce sergilenen Mübin Orhon’un aynı galerideki bu beşinci sergisinde 1970’lerin ilk yarısından sonra ürettiği kağıt üzerine guaş eserleri var. Monokrom renklerde geniş bir renk yelpazesi sunan ve sanatçının Boulevard Raspail’daki atölyesinin penceresinden görünen karşı pencerelerin soyutlanmış birer yorumu olarak algılanabilecek bu soyut manzaralar, sanatçının mistik ve dingin bir felsefeye döndüğü, sufizme yaklaştığı olgunluk yıllarına ait, derin ve yoğun bir kompozisyon anlayışına ulaştığı eserler olarak yorumlanabilir. (212) 252 15 25.

Haberin Devamı

İNDİRİM KAÇMAZ!
Bu pazara özel olarak Peymane ve La Cucina, Art Walk haritasıyla gelen herkese yüzde 15 indirim yapıyor.

ARTSÜMER
Hem imza günü hem sergi

ArtSümer’de, ikinci solo sergisini açan Merve Çanakçı’nın işleri görülüyor. ‘O hal’ adlı sergide Çanakçı; can sıkıntısının, konsantrasyonun ve kendinden geçmenin iç içe örüldüğü ev işlerinin rutin dünyasını kendisine mesken ediniyor. Sanatçı ‘O hal’i; ev işi yaparken dalıp giden, her dalışta başka bir duygulanımın, anlatının içerisinde soluklanan öznenin hayal kurma edimi üzerine inşa ediyor. Tophane Artwalk Açık Pazar günü ArtSümer’de ayrıca bir imza günü de olacak. Seyahat etmeyi seven ve deneyimlerini kitaplarında paylaşan Emel Kurhan, 12.00-17.00 saatleri arasında imza verecek. (212) 249 10 35.

GALERİ İLAYDA KARAKÖY HARBOUR
Karaköy’ün yeni gözdesi

Karaköy’ün yeni galerisi ‘Galeri Ilayda Karaköy Harbour’da Melike Taşçıoğlu’nun ‘Sudan Seyyareler’ sergisi var. Adından da anlaşılacağı üzere sanatçı buradaki 20’den fazla işinde ‘su’ temasında yoğunlaşıyor. Ayrıca en önemlisi, geleneksel ebru sanatının günümüzün dijital baskı tekniğiyle birleştirilip yorumlanması sergideki işleri özgün ve orijinal kılıyor. (212) 243 31 00.

Haberin Devamı

Pİ ARTWORKS TOPHANE
Anadolu efsanesi

Pi Artworks Tophane’de, Madridli sanatçı Juan Botella Lucas’ın ‘Yedi Uyurlar (İkinci Diriliş)’ sergisi var. Lucas bu seriyi, Anadolu coğrafyası ve tarihçesine dayanan, kutsal kitaplarda bahsedilen ‘Yedi Uyurlar’ efsanesinden esinlenerek oluşturmuş. İşler, efsanede yer alan mağaranın fiziksel gerçekliğinin bir yorumu. Dünyada araştırmacıların Yedi Uyurlar’ın mağarası olduğunu tahmin ettiği 33 adet mağara var. Bu mağaralar yüzeysellik ve derinliği, maddi ve ruhaniyi, tatil eğlencesi ve ölümsüzlük düşüncesini bir arada barındıran turistik merkezler. Sanatçı bu projede efsane ve tarihin yaşatılması, gerçekliğin bir parçası haline getirilmesini sorguluyor. (212) 245 40 87.

Haberin Devamı

GALERİ APEL
Ayrıntıları kaybolmuş askerlik anıları

Önceki yıllarda yine Galeri Apel’de ‘Masalar’ ve ‘Lobotomi Hakkımız Söke Söke Alırız’, sergilerini açan sanatçı Emre Senan, bu kez ‘Ani Paçavra’yla karşımızda. Senan, işlerinde yıllar öncesine uzanıp askerlik anılarının ayrıntıları kaybolmuş izlerini sunuyor. Camaltı yağlıboyalar, dijital yerleşmeler, kilimler, paçavralar ve üç boyutlu çalışmalar görülüyor. (212) 292 72 36.

ELİPSİS GALERİ
Bunların hepsi birer deneyim

Elipsis Galeri, yeni sezonun ilk sergisini Yusuf Sevinçli’nin ‘POST’ adlı serisiyle 28 Eylül’de açtı. Aykırı siyah ve beyaz fotoğraflarında Sevinçli, iddiası olmadan çevresini, günlük etkileşimlerini, korku ve endişelerini; kısacası deneyimlerini fotoğraflamış. Dokunaklı fotoğraflarında yakaladığı samimiyet, gerçekliklerinin bir arada varolmasını sağlarken, süregelen bir anlatım dili de oluşturuyor. (212) 249 48 92.

Haberin Devamı

PG ART GALLERY
Roman manzarası gibi

Reysi Kamhi ikinci kişisel sergisi ‘Tasvirleri Atlıyorum’ ile Pg Art Gallery’de. Sanatçı, kentsel deneyim, kentlerdeki kimi mekanlar ve bu mekanların içlerinde barındırdığı insan ve nesnelerin ilişkisi üzerinden çeşitli tasvirler oluşturuyor. Kamhi, çalışma pratiğinin önemli bir parçası olan, bir mekanın veya deneyimin fotoğraflarının tuvale aktarılması sürecini bu sergisinde de sürdürüyor. Çalışmalarında tıpkı bir romanın manzarası içindeymiş gibi dükkanları, sahiplerini ve pek çok nesneyi (saatleri, şapkaları, eski makineleri, vs.) görmeye ve yeniden sunmaya odaklanıyor. (212) 252 80 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!