Tiyatro Nar’dan ‘Bay ve Bayan Makbet’

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Nar’dan ‘Bay ve Bayan Makbet’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

DTCF Tiyatro Bölümü mezunlarından Özge Yıldırım ve Cengiz Çelik’in kurduğu Tiyatro Nar, yeni sezona Shakespeare’in Macbeth adlı oyununu, modern araçlarla tekrar kaleme alan Selda Öndül’ün yazıp yönettiği “Bay ve Bayan Makbet” ile merhaba diyecek.

Haberin Devamı

TİYATRO Nar yeni sezona, Selda Öndül’ün yazdığı “Bay ve Bayan Makbet” adlı oyun ile başlıyor.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü, Oyunculuk Ana Sanat Bölümü mezunlarından, Özge Yıldırım ve Cengiz Çelik tarafından kurulan Tiyatro Nar faaliyetine 2010–2011 tiyatro sezonunda “Henry ve Alice’in Gizli Hayatları” adlı oyun ile başladı.

Öğrenciyken özel bir tiyatroda oynamaya başladıklarını, mezun oldukları andan itibaren de kendi tiyatrolarını kurmak istediklerini belirten Yıldırım ve Çelik, “Fakat bu hayali uzun bir süre erteledik. Nihayet geçtiğimiz yıl okurken bile çok eğlendiğimiz bir oyun tekstinin çeviri hakkını ve oynama iznini alarak hayalimizin ilk adımını atmış olduk” dedi.

Sürekli öğrenmeyi amaçlıyoruz

Bu sezon Shakespeare’in Macbeth adlı oyununu, modern araçlarla tekrar kaleme alan Selda Öndül’ün yazıp yönettiği “Bay ve Bayan Makbet” adlı oyunu oynayacaklarını ifade eden ikili, “Amacımız yıllardır özlediğimiz ve istediğimiz, sadece söylemde değil nitelikte ve nicelikte konvansiyonel bir tiyatro olabilmeyi başarmak. Özgür olmayı seven, oyunculuk serüveninde kendini yinelemektense yenilemeyi, tek bir ideoliji ve söyleme sapmadan sürekli öğrenmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Bay ve Bayan Makbet” isimli tiyatro oyununun içeriği ile ilgili de detaylar veren Yıldırım ve Çelik, şöyle devam etti:

“Hikaye, bir çiftin yeni bir eve taşınmasıyla başlıyor. Bayan Makbet’in Bay Makbet’e ziyarete gelen amcasını öldürerek, mahrum bırakıldığı mirasa ve holding hissesine ortak olmasını önermesiyle başlayan fantazinin, çiftin arasında başlattığı oyun, gündelik yaşantının örttüğü gerçeklerin korkunun ve gülmecenin sınırındaki neredeyse eşit paydada ortaya çıkışıyla sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!