Tiyatro Gündemi bir tık uzağında!

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Gündemi bir tık uzağında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 15:33

Kış mevsimin soğuk günlerinde yapılacak kültür sanat aktivitelerinin sayısı bir elin parmaklarını ne yazık ki geçmiyor. 2016 tiyatro sezonu hem sanatseverlere hem de tiyatro aktivitelerine katılmak isteyenlere birbirinden harika alternatifler sunuyor. Bu alternatifler Twitter'da tiyatro severlerin sadece bir tık uzağında.

Haberin Devamı

Kış mevsiminin cilvesidir soğuk havalar. Bazı kişiler soğuk havalarda evinde oturup, battaniyesini üzerine çekerek film izlemeyi tercih ederken, sıkı tiyatro takipçileri ise hiçbir engel tanımıyor. 2016 tiyatro sezonu sanatseverlere kış günlerinin tadını doyasıya çıkarabilecekleri tiyatro oyunu seçenekleri sunuyor. Hal böyle olunca da tiyatro edebi adeta soğuk havayı ısıtıyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tiyatro eserlerini takip etmenin ve en iyi oyunları kaçırmayı engellemenin yolu ise Twitter'dan geçiyor. Sosyal ağ sitesinde bulunan pek çok tiyatro hesabı üzerinden ne zaman nerede hangi tiyatro eseri sergilenecek, kolaylıkla haberdar olmak mümkün.

Öyle ki; takipçiler Shakespeare'den Mary Shelley'e giden geniş bir tiyatro oyunu yelpazesinden hızlıca haberdar olabiliyorlar. Kış günlerinin iç ısıtan tiyatro oyunu seçeneklerine aşağıdaki hesaplardan ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Şehrin Tiyatrosu @sehir_tiyatrosu: Bu hesaptan hem tiyatro oyunlarına hem de tiyatro dünyasındaki son gelişmeler takip edilebiliyor.

Sadri Alışık Kültür Merkezi @sakm_tiyatro: Mary Shelley’in Frankenstein’ının büyük ilgi gördüğü bu hesaptan en yeni tiyatro eserlerinden haberdar olabilirsiniz.

Oyun Atölyesi@_oyunatolyesi_: Yerli eserler ile uyarlanmış eserlerin ne zaman olacağına dair bilgiler bu hesaptan öğrenilebiliyor.

İkinci Kat @ikincikat: Çeşitli oyunların zamanlaması konusunda başvurulabilecek bir hesap.

Craft Tiyatro @CRAFTTiyatro: Oyunlarıyla İstanbul’u turlayan bu grubun Twitter hesabı tiyatroseverlere iyi gelecek. Üstelik grup yakında İzmir’de.

Tiyatro Pera @TiyatroPera: Tiyatroseverlerin sanat aşkını daha da alevlendirecek oyunlara sahip bu hesabı takip etmeye değer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!