test2

Güncelleme Tarihi:

test2
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 17:46

Haberin Devamı

test2

Eski savcılarla ilgili yakalama kararı
- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yurtdışına kaçan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için Dışişleri Bakanlığına ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına "Difüzyon Mesajı" gönderdi.

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında "örgüt kurma" ve "hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle yakalama kararı bulunan ve yurtdışına kaçtığı belirlenen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara için Adalet Bakanlığına "Difüzyon Mesajı" yolladı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarılan şüpheliler Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yurtdışına kaçan Öz ve Kara için Dışişleri Bakanlığına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığına "Difüzyon Mesajı" yazdı. Yazıyla Öz ve Kara'nın haklarındaki suçlamalar tanımlanıp, yakalama kararı eklenerek Türkiye'ye iadesi için girişimlerde bulunulması talep edildi.

Haberin Devamı


- Difüzyon nedir?


Difüzyon Mesajı, "Kırmızı bülten çıkarılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer verilmemesi amacıyla, kaçak kişilerin yakalanması için kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılar" olarak tanımlanıyor.


- Soruşturmanın geçmişi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!