Terapi koltuğundan öyküler

Güncelleme Tarihi:

Terapi koltuğundan öyküler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2005 11:27

Herhangi bir fiziksel rahatsızlığınız olduğunda ne yaparsınız? Elbette bu işin uzmanı olan bir doktora gidersiniz. Peki ya ruhunuz hastalandığında? Başkalarından gizlese de pek çok kişi böyle durumlarda soluğu bir terasiptin koltuğunda alıyor. Bütün dikkatiyle sizi dinleyip anlattıklarınızı not alan bu uzmanla geçirdiğiniz dakikalar boyunca neler oluyor peki? Tempo Dergisi'nin deneyimli muhabirlerinden Füsun Saka, Yeter ki Sen İste-Psikoterapi Öyküleri adlı kitabında deneyimli uzmanların ağzından 16 ilginç terapi öyküsü anlatıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tanınınmış psikiyatr ve psikologlarının birebir anlatımından öyküleştirilen “Yeter ki Sen İste-Psikoterapi Öyküleri” dışarıdan bir gözün terapi odalarına farklı bir bakışı.

Kitapta; aşktan korkan bir aşk bağımlısı, eşi alkolün pençesine düşmüş bir kadın, kameralar önünde seks yapma bağımlısı olan bir çift, bir intiharın anatomisi, bir eşcinselin yaşadığı blumia sorunu gibi ilginç öyküler yer alıyor.

Bu hikayeler her biri ruh bilimi alanındaki çalışmalarıyla tanınan  Arif Verimli, Cem İncesu, Oğuz Tan, Nevzat Tarhan, Mehmet  Zararsızoğlu, Armağan Samancı, Bahadır Bakım, Rabia Erdoğan ve Kemal Sayar'ın tanıklıklarıyla anlatılıyor.

Kitapta bazı psikiyatrik hastalıkların tanımlarını ve çeşitli psikolojik testler de yer alıyor.

Yeter ki Sen İste-Psikoterapi Öyküleri,  Selis Yayınarı arsından okura sunuluyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!