Teniniz koyu renkliyse kızıl asla yakışmaz mini etek moda diye ben mini etek giyiyor muyum?

Güncelleme Tarihi:

Teniniz koyu renkliyse kızıl asla yakışmaz mini etek moda diye ben mini etek giyiyor muyum
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2006 02:02

Rita Hazan resmi formlarda "mesleğiniz" hanesini "saç uzmanı" diye dolduruyor. Asıl işi saç boyalarıyla. Kişiye uygun saç rengini tespit etme konusunda çok mahir. Bu yüzden dünyaca ünlü starlar ondan başkasına saç boyatmıyor.

Onunla Milano Moda Haftası sırasında, P&G Beauty’nin etkinlikleri kapsamında tanıştım. Pantene, Wella, Blendax, Rejoice gibi tanınmış şampuan, Olay, Max Factor ve Cover Girl gibi kozmetik markaları olan Procter &Gamble, Milano’daki standlarında Rita Hazan’ı ağırlıyordu. Ben de ona kendimiz için doğru saç rengini nasıl bulacağız diye sordum. Şöyle açıkladı: "Saçınız, göz renginiz ve cilt renginizle uyumlu olacak. Başka yolu yok. Koyu tenli biri asla saçını kızıla boyamamalı. Kızıl çok moda olabilir ama bu işin modayla bir alakası yok. Mini etek de moda ama ben giymiyorum. Çünkü bacaklarım güzel değil, yakışmıyor."

Saçını boyadığı ünlülerin hepsini saymama imkan yok. En ünlülerinden birkaç örnek verdiğimde gerisini siz tahmin edeceksiniz: Björk, Cate Blanchett, Claudia Schiffer, Prenses Diana, Elizabeth Hurley, Gisele Bundchen, Kate Moss, Keira Knightley, Kim Bassinger, Kylie Minogue, Madonna, Milla Jovovich, Naomi Campbell, Nicole Kidman, Shakira, Sofia Coppola, Stella McCartney, Uma Thurman, Jessica Simpson...

Bu kadınların hepsi neden Rita Hazan’ı tercih ediyor? Sırrı ne? Onunla tanışan herkes bu iki soruyu soruyor. Hazan’ın cevabı şöyle: "Ünlü kadınların ne istediğini çok iyi biliyorum. Onlar ışıkların altında parlayan, günlük hayatta doğal duran saçlar istiyorlar. Saçlarını boyadığım ilk artist Mariah Carey idi. Yanılmıyorsam on yıl önceydi. Sonra Jennifer Lopez geldi. Arkasından herkes gelmeye başladı. Kendi ismimi taşıyan salonu üç yıl önce açtım."

Rita Hazan’ın ünlü müşterileri dünyanın dört bir yanından uçup ona geliyorlar, çünkü saçlarını sadece ona teslim edebiliyorlar. Örneğin Las Vegas’taki ’A New Day’ şovu için Celine Dion’un saçını kahveden sarıya o çevirdi.

Her hafta Amerikan televizyonunun ünlü talk show ’ı Oprah ’a konuk oluyor ve birisi için "öncesi/sonrası" yapıyor. Haftanın talihlisini öyle bir değiştiriyor ki izleyenler gözlerine inanamıyor.

Gucci, Versace ve Donna Karan gibi markaların defilelerinde de görev alıyor.

NEMLİLİK ÇOK ÖNEMLİ

Rock’n roll ve 40’ların gösterişli saçlarından etkilenen Rita, gölgeler kullanarak sarının en mükemmel ışığını, doğru rengi yakalıyor. "Birinin saçını yaparken dikkat ettiğim en önemli detay kişiliğidir" diyor. "Saçınız sizi değil siz saçınızı taşımalısınız. Son olarak Brooke Shields’in saçlarını değiştirdim. Yeni kitabının tanıtım kampanyasına uygun bir renge boyadık. İnanılmaz ses getirdi. Tam kıvamında oldu. Hem seksi hem modern."

Rita, müşterilerinin havasını değiştirecek gölgeyi, ışığı yakalayıp yüzlerini aydınlatıyor ve daha çekici görünmelerini sağlıyor. Saçta nemliliğe çok önem veriyor, saç kremini seçerken dikkatli olmamızı tavsiye ediyor: "İlla 100 dolarlık bir ürün kullanın demiyorum. Önemli olan kullanılan teknoloji."

Rita Hazan çılgın biri değil. Ciddiyeti seviyor. Pembe, turuncu, mor gibi renkleri çocuksu buluyor ve milyonlarca hayranı olan kadınlara bu renklerin yakışmayacağını söylüyor. Saç kesmeyen, fön çekmeyen Rita Hazan müşterilerine makyaj ve kıyafet konusunda da danışmanlık yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!