Yapımcı Saner Ayar: Atatürk filmini Avrupa’da terör lobisi engelledi

Güncelleme Tarihi:

Yapımcı Saner Ayar: Atatürk filmini Avrupa’da terör lobisi engelledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 07:51

‘Atatürk 1881-1919’un ikinci filminin lansmanı önceki gün Kanyon’da yapıldı. Yapımcı Saner Ayar, ilk film için bazı ülkelerdeki gala mekânlarının, lobi faaliyetleri ve terör tehdidi nedeniyle çekildiklerini hatırlattı: “Avrupa’da gala yapmak üzere salonları kiraladık, ödemelerini yaptık. Terör örgütlerinin baskısıyla bütün salonlar ödemeleri geri gönderdiler.”

Haberin Devamı

DISNEY Plus, başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı “Atatürk” dizisini 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlamaya hazırlanıyordu. Ancak platform, Ermeni lobisinin baskıları nedeniyle diziyi yayınlamadı. Büyük tepki çeken iptal sonrası “Atatürk” dizisini FOX ve Lanistar Medya iki film olarak televizyon ve sinemalarda seyircilere buluşturma kararı aldı.

İlk film, Türkiye’de 3 Kasım’da sinemalarda vizyona girdi. Ancak filmin yurtdışı gösterimleri ABD ve Avrupa’da Ermeni lobilerinin ve PKK/YPG terör örgütü yandaşlarının saldırıları ve engelleme girişimleriyle karşılaştı.

Yapımcı Saner Ayar: Atatürk filmini Avrupa’da terör lobisi engelledi


Mehmet Ada Öztekin’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Atatürk II” filmi ise yarın vizyona girecek. Filmin lansmanı önceki gün Kanyon’da gerçekleştirildi. Lansmana Aras Bulut İynemli, Mehmet Ada Öztekin ve yapımcılar Saner Ayar ile Hakan Karamahmutoğlu katıldı.

Gösterim öncesi Saner Ayar, ilk film için bazı ülkelerdeki gala mekânlarının, lobi faaliyetleri ve terör tehdidi nedeniyle çekildiklerini hatırlattı:

“Avrupa’da Paris, Berlin, Amsterdam ve Brüksel’de gala yapmak üzere bütün salonları kiraladık, ödemelerini yaptık. Terör örgütlerinin baskısıyla bütün salonlar ödemeleri geri gönderdi. Avrupa’nın en büyük tanıtım ajansıyla anlaştık, paralarını ödedik. Döndüler, bütün parayı iade ederek bu işleri yapamayacaklarını ifade ettiler. Atatürk ve Türkler ile dünyanın savaşı bitmemiş.” Sayar sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama biz durmadık! 5 kıtada 30’dan fazla ülkede filmimiz gösterildi.”

Yapımda Atatürk’ü oynayan Aras Bulut İynemli de “Korkmamak ve altında ezilmemek mümkün değildi. Ama bu korkuya yenik düşmek bize yakışmazdı. Role layık olmaya çalıştım” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!