Vizontele nerede çekildi? İşte Vizontele konusu ve oyuncuları

Güncelleme Tarihi:

Vizontele nerede çekildi İşte Vizontele konusu ve oyuncuları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 12:11

Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı Vizontele filmi yeniden izleyiciyle buluşuyor. Konusu ve oyuncu kadrosuyla konuşulan film yayınlandığı döneme damga vurdu. Filmin kadrosunda Demet Akbağ, Altan Erkekli, Cem Yılmaz gibi usta isimler yer alıyor. Peki Vizontele nerede çekildi? İşte Vizontele konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Vizontele, yayınlandığı döneme damga vuran yapımlardan biri. 1974 yılında geçen film dram ve komedi türünde. Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan ve Ömer Faruk Sorak'ın birlikte yaptığı film zengin oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

VİZONTELE NEREDE ÇEKİLDİ?

Yılmaz Erdoğan'ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde yer aldığı Vizontele'nin hikayesi Hakkari'de geçiyor. Ancak, zorluklar nedeniyle çekimler Van'ın Gevaş ilçesinde yapıldı.

VİZONTELE KONUSU

1974 yılında her yerden ve herşeyden uzak, güzel ama güzelliğini kimseye göstermeyen Türkiye'nin doğusunda bir kasaba. Devlet tarafından görevlendiren TRT heyeti bu kabasaya bir televizyon ve verici getirir, vericiyi kurmaz, sadece teslim eder ve geri döner. O güne kadar TV'nin ne olduğunu tam olarak bilmeyen kasaba halkı bu yeni aygıt hakkında çeşitli şeyler uydurur. Kimine göre; uzağı yakın edecek, oraya mutluluk getirecektir, kimine göre Şeytan icadı bir şeydir. Televizyonun nasıl çalışacağı ise ayrı bir sorundur. Belediye başkanı Nazmi Doğan ve kasaba deli diye tanınan radyocu Emin bu giderek çatallaşan ve beklenmedik sorulara yol açan televizyon daha doğrusu Vizontele macaresının baş kahramanı olurlar. Sonunda televizyon uzağı yakın eder ama galiba hesaplanmayan bir şey olur. Televizyon yakını da uzak eyler...

Haberin Devamı

VİZONTELE OYUNCULARI

Demet Akbağ, Altan Erkekli ve Cem Yılmaz'ın rol aldığı filmin kadrosunda Şebnem Sönmez, Erdal Tosun, Cezmi Baskın, Meral Çetinkaya, Yasemin Alkaya, Zeynep Tokuş, İclal Aydın, Erkan Can, Tolga Çevik, Tuncer Salman, Şafak Sezer, Selahattin Taşdöğen, Betül Arım gibi isimler yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!