Ustalar galada buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ustalar galada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2023 08:53

Fransa’da uzun süre sahnelenen “Non L’Argent!” adlı oyunun yerli versiyonu “Paraya Hayır!”, Uygur Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye taşındı. Fişekhane Ana Sahne’de önceki akşam seyirciyle buluşan oyunun galasına usta oyuncular da katıldı.

Haberin Devamı

Paraya Hayır! adlı oyunun galası önceki akşam Fişekhane Ana Sahne’de gerçekleşti. Uygur Ailesi’nin ev sahipliğini üstlendiği galaya Halil Ergün, Zihni Göktay, Suna Keskin, Ayşe Kökçü, Ahmet Sezerel, Ferdi Akarnur, Anta Toros gibi usta oyuncular da katıldı.

Uygur Sanat Tiyatrosu kurucuları Filiz-Süha Uygur çifti tüm konukları kapıda karşılarken, salon kapasitesinin üstünde seyirci gelmesi üzerine ek sandalyelerle izleyicilere yer açıldı.

SAHNEDE ELİNİ ÖPTÜLER

Flavia Coste’nin yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği oyunda; Romina Özipekçi, Giray Ayla, Nejat Uygur ve Tara Tokel rol alıyor.

Oyuncular, gösterim sonunda izleyicilere “Bizler tiyatronun ustalarının önünde oynadığımız için hem gururlu hem de heyecanlıyız. Bizim için tarihi anlar” diyerek teşekkür etti.

Haberin Devamı

Oyun sonrası sahneye çıkan Zihni Göktay da ekibi tebrik etti. Oyuncuların usta ismin elini öpmesi salondan alkış aldı.

Bu zamanda tiyatro yapmak şövalyelik

Zihni Göktay, oyun öncesi sorulara cevap verdi. Ayşe Kökçü ve Ahmet Sezerel ile galaya gelen usta oyuncu, “Böyle bir zamanda tiyatro yapmak şövalyeliktir. Torunum yaşındaki gençlere gıptayla bakıyorum. Biz maddi olarak olamasak da manevi olarak arkalarındayız” dedi.

Ustalar galada buluştu

Çocuk tiyatrosu babamın vasiyetiydi

Süha Uygur, “Paraya Hayır! dördüncü yetişkin oyunumuz. Uygur Sanat Tiyatrosu çocuk oyunlarıyla da öne çıkan bir tiyatro. Babam ölmeden evvel hastanede bana çocuk tiyatrosu kurmamı vasiyet etmişti. Biz dünyanın en büyük projesini de yapsak, her yıl babamın vasiyetini yerine getirerek çocuk oyunları sahneye koyacağız” dedi.

Ustalar galada buluştu

Halil Ergün, “Uzun süredir tiyatro oyunlarını takip edemiyordum ama artık kaçırmayacağım. Çok güzel oyunlar var” dedi.

Ustalar galada buluştu

Bennu Yıldırımlar
Ustalar galada buluştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!