Türk İşi Dondurma filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Türk İşi Dondurma gerçek hikayesi ve karakterleri

Güncelleme Tarihi:

Türk İşi Dondurma filmi konusu nedir, oyuncuları kimler Türk İşi Dondurma gerçek hikayesi ve karakterleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 17:08

Beyazperde de yoğun ilgi gören türk İşi Dondurma televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Yaşanmış bir olaydan uyarlanan Türk İşi Dondurma konusu ve oyuncuları kadar gerçek hikayesi de merak ediliyor. Dönem filmi özellikleri taşıyan Türk İşi Dondurma filminde 'Dondurmacı Mehmet’ karakterini Ali Atay canlandırıyor. Peki, Türk İşi Dondurma filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Türk İşi Dondurma gerçek hikayesi ve özeti...

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın yaptığı, 2018 yapımı Türk İşi Dondurma filmi 15 Mart 2019'da vizyona girmişti. İzleyiciden yoğun ilgi gören Türk İşi Dondurma bu kez televizyonda izleyicisiyle buluşacak. Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun üstlendiği filmde Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu gibi tanınmış isimler rol alıyor. Peki, Türk İşi Dondurma gerçek mi, gerçek hikayesi ne? İşte, Türk İşi Dondurma oyuncuları ve konusu...

TÜRK İŞİ DONDURMA KONUSU

Yıl 1915. Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin varlık mücadelesinin en önemli savaşlarından biri yaşanmaktadır. Avustralya’da iki Türk yaşamaktadır. Biri geçimini devecilik yaparak, diğeri el arabasıyla dondurma satarak sağlamaktadır.

Memlekette savaş çıktığını öğrenen iki genç arkadaş, Çanakkale’ye cepheye gitmek için harekete geçerler. Ancak, savaşta Avustralya askerleri Türkler’e karşı mücadele etmektedir. ANZAK askerleri arasında Avustralyalılar’ın da olması, iki Türk gencin ülkeden çıkış izni almalarına engeldir. Yani, Avustralyalı yetkililer iki Türk gencin ülkelerine gitmesine izin vermez.

Haberin Devamı

Avustralya’da başka Türkler de yaşamaktadır. Avustralya devleti, Türkler aleyhine propagandaya başlar. İngilizler, Avustralya’da savaşa asker götürmek için broşür dağıtmaktadır. İki kahraman Türk, memleketlerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da verecektir.

TÜRK İŞİ DONDURMA OYUNCULARI VE KARAKTERLER

Erkan Kolçak Köstendil - Deveci Ali

Ali Atay - Dondurmacı Mehmet

Şebnem Bozoklu - Gülsüm

Will Thorp - Captain Wayne

Marleen Mathews - Maria

James Farley - David

Caner Kurtaran - Salim

Alma Terzic - Rose

Tristan Alexander - Billy

Carl Wharton - General Henry Willet

TÜRK İŞİ DONDURMA GERÇEK HİKAYESİ

Sinema filmine konu olan ilginç hikayenin başlangıcı 1912 yılına uzanır. İngilizler, Hindistan’ı işgal eder. Osmanlı ordusu da 300'ü aşkın asker ile Hindistan’a yardıma gider. Buradaki savaşlarda 40 kadar Türk askeri esir düşer. Savaş bittikten sonra bu 40 Osmanlı esir askerini, İngilizler gemilerde çalıştırmaya başlarlar. Bir İngiliz gemisi Avustralya’ya geldiğinde, esir iki Osmanlı askeri bir yolunu bulup gemiden kaçarlar. Bu iki asker, mesleği dondurmacılık olan Maraşlı Abdullah ile savaştan önce kasaplık yaparak hayatını kazanan Tarakçı Mehmet'tir.

Haberin Devamı

Abdullah ve Mehmet mesleklerini yaparak yeni bir hayat kurarlar kendilerine. İşleri ve kazançları iyidir ama onların kulağı sürekli Anadolu’da ve memleketlerindedir. Tam bu sırada Avustralya hükümeti, İngilizlerle birlikte Çanakkale’ye asker çıkarmaya karar verir.

Abdullah ve Mehmet bunu duyunca vatanlarına geri dönmek isterler ama bu mümkün olmaz. Bunun üzerine Avustralya hükümetine savaş ilan ederler. Bunu da yazıp gönderdikleri bir mektup ile duyururlar.

BAKMADAN GEÇME!