Türk diziler Latin Amerika'yı fethetti

Güncelleme Tarihi:

Türk diziler Latin Amerikayı fethetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 11:23

Türk dizileri dünyanın dört tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Latin Amerika ülkeleri de Türk dizi rüzgârına kapıldı. Latin Amerika’da geçen yıl en çok izlenen 10 dizinin 9’unun Türk dizisi olduğu ortaya çıktı. HBO Max’in açıkladığı listede Sen Çal Kapımı, Sadakatsiz, Yargı ve Kara Sevda dizileri var.

Haberin Devamı

Türk dizileri yayınladıkları ülkelerde reyting rekoru kırmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafında büyük ilgiyle takip edilen Türk yapımları Latin Amerika’da da büyük başarıya imza attı. Latin Amerika’nın Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolünde olduğu “Aşk-ı Memnu” ile başlayan Türk dizi hayranlığı artık bir tutkuya dönüştü. HBO Max’in açıkladığı listeye göre Latin Amerika’da geçen yıl en çok izlenen 10 dizinin 9’unun Türk dizisi olduğu ortaya çıktı. Listenin ilk sırasında başrolünü Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in paylaştığı “Sen Çal Kapımı” var.

SADAKATSİZ’ 2. SIRADA


İkinci sırada ise Cansu Dere ile Caner Cindoruk’un birlikte kamera karşısına geçtiği “Sadakatsiz” dizisi yer aldı. Üçüncü sırada yer alan dizi ise, Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrollerini paylaştığı “Yargı” oldu. HBO Max’in açıkladığı listede yer alan diğer diziler ise “Aşk Mantık İntikam”, “Kadın”, “Mucize Doktor”, “Kara Sevda”, “Kızım” ve “Baraj”dı.

Haberin Devamı

Türk diziler Latin Amerikayı fethetti

Artık onlar bizi izliyor

Türk dizileri, Latin Amerika dizilerini tahtından etti. 70 ve 80’li yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Latin Amerika dizileri reyting rekorları kırıyordu. Şimdilerde ise artık Türk dizileri Latin Amerika’da fenomen oldu. İşte yayınladıkları dönemde Türkiye’yi ekran başına toplayan Latin Amerika dizilerinden öne çıkanlar...

* 1976 yılında TRT’de yayınlanan “Köle İzaura” ortalığı yıkıp geçmişti.

Türk diziler Latin Amerikayı fethetti



* Meksika yapımı “Rosalinda” 2000 yılında ilk bölümüyle büyük bir reyting başarısına imza atmış ve üç sezon art arda, ana haber bülteni öncesi yayınlanmıştı.

Türk diziler Latin Amerikayı fethetti

* “Rosalinda”nın başarısının ardından şarkıcı Thalia’nın yine başrolünde yer aldığı “Marimar” adlı dizi de 2000’li yıllarda hafta içi her gün Türk izleyicisiyle buluştu.

* Natalia Oreiro ve Facundo Arana’nın başrolünde yer aldığı “Vahşi Güzel” de ülkemizde büyük ilgi gördü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!