Tarık Mengüç kimdir, kaç yaşında, nereli? Tarık Mengüç ve eşi hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Tarık Mengüç kimdir, kaç yaşında, nereli Tarık Mengüç ve eşi hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 10:31

Tarık Mengüç ve eşi merak edilen isimler arasında yer alıyorlar. TV 8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programının konukları Tarık Mengüç ve Funda Mengüç oldu. İzleyiciler ünlü isim ile ilgili bilgileri araştırmaya başladılar. Peki, Tarık Mengüç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haberin Devamı

Tarık Mengüç’ün kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Şakşuka isimli şarkısı ile hafızalara kazınan ünlü isim Tarık Mengüç 1972 doğumludur. Uzun yıllardır evli olan Tarık Mengüç ve Funda Mengüç’ün iki çocuğu bulunuyor.

TARIK MENGÜÇ KİMDİR?

Tarık Mengüç, 19 Ocak 1972 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı olan Kuştepe mahallesinde doğdu. Roman ve müzisyen bir ailenin çocuğu olan Mengüç, çeşitli işlerde çalışırken arta kalan zamanlarında da müzik eğitimi almıştır. 2004 yılında "Şakşuka" isimli albümünden, aynı ismi taşıyan şarkısıyla çıkış yapmıştır.

Sibel Can, Seda Sayan, Kibariye, Davut Güloğlu, Ayça Tekindor, Bülent Serttaş gibi sanatçılara bestelerini vermiştir. 5 yıl şan dersi aldıktan sonra İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, Ebru Gündeş gibi isimlere vokallik yapmıştır. 1999 yılından itibaren 5 yıl boyunca müzik yönetmeni ve aranjör olan Suat Aydoğan'ın asistanlığını yapmıştır. 2004 yılında ise Suat Aydoğan'ın keşfiyle müzik kariyerine başlamıştır.

Haberin Devamı

Avustralya'da verdiği bir konserin ardından, önce Avustralya menşeili bir markanın, sonrasında da çeşitli markaların yüzü oldu.

İlk televizyon ve Sinema kariyerine 2006 yılında "Cennet Mahallesi" isimli dizide konuk oyuncu olarak başlayan Mengüç, sonrasında Şafak Sezer'in başrol oynadığı "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" isimli filmde Roman Bekir karakterini canlandırmıştır. Son olarak 2012 yılında "İkizler Firarda" isimli filmde rol almıştır.

2013 Rock'n Coke festivalinde açılış sahnesini almıştır. Bir rock festivalinde 9/8'lik müzikle ilk kez sahne alan Mengüç, festivalin reklam çalışmalarını yapan C-Section ajansın tanıtım klibinde rol almış ve tanıtım şarkısını söylemiştir. Bu tanıtım müziği ve klibiyle Kristal Elma'da 7, Felis'te 5 ve Mix Awards'ta 3 ödül kazandırmıştır.

2017 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu Survivor Türkiye isimli yarışma programına katılmıştır.

Uzun yıllardır evli olan Tarık Mengüç ve Funda Mengüç’ün iki çocuğu bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!