SİYAD adayları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

SİYAD adayları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2023 07:57

SİYAD 55. Türkiye Sineması Ödülleri adayları belli oldu. Derneğe üye sinema yazarlarının oylarıyla belirlenen adaylıklarda “Kurak Günler” 10 kategoride 11 adaylık, “Kerr” ise 10 adaylık kazandı. “Okul Tıraşı” sekiz, “Beni Sevenler Listesi” ile “Bergen” yedişer adaylık elde etti.

Haberin Devamı

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD), 55. Türkiye Sineması Ödülleri adayları belli oldu. 2022 yılı içinde sinemalarda gösterilen yerli yapımlar için 11 ayrı kategoride adaylar, dernek üyelerinin oylarıyla belirlendi. Emin Alper’in yazıp yönettiği “Kurak Günler” 10 kategoride 11 adaylık elde ederken, Tayfun Pirselimoğlu’nun “Kerr” filmi 10 adaylık kazandı.

Ödüllerde Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı” filmi sekiz, Emre Erdoğdu’nun “Beni Sevenler Listesi” ile 2022’nin en çok izlenen filmi “Bergen” yedişer dalda adaylık elde etti.

“Zuhal” beş, “Anadolu Leoparı” dört adaylıkla listeye girerken, “Dirlik Düzenlik”, “Bana Karanlığını Anlat” ve “Dilberay” ödüllerde birer adaylık kazandı.

Bu yılın aday listesinde dikkat çekici sonuçlar da yer aldı. Geçen yıl kaybettiğimiz iki usta oyuncu Rıza Akın ve Ayberk Pekcan ‘yardımcı erkek oyuncu performansı’ kategorisinde aday oldu.

Haberin Devamı

SİYAD adayları açıklandı

SİYAD adayları açıklandı

SİYAD adayları açıklandı

 

 

BAKMADAN GEÇME!