Sarımsak Turşusu Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Nasıl Kurulur? Kaç Günde Olur?

Güncelleme Tarihi:

Sarımsak Turşusu Faydaları Ve Zararları Nelerdir Nasıl Kurulur Kaç Günde Olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 17:57

Sarımsak turşusunun cildi temizleme etkisinin yanı sıra enfeksiyonları engelleme özelliği bulunur. Enerji vermesi ve yağ yakımını desteklemesi kilo kontrolünde de insanlara yardımcı olur. Lezzetli ve faydalı olmasının yanı sıra kolay elde edilmesi de daha fazla tüketilmesini sağlayan bir unsurdur. Evde kolayca sarımsak turşusu yaparak yemeklerde ya da soslarda kullanabilirsiniz. Sarımsak turşusunun nasıl kurulduğunu, faydaları ve detaylarını derledik.

Haberin Devamı

Sarımsak turşusu ciltteki akne ve sivilce oluşumunu engeller. Kalp ve damar sağlığının yanı sıra mide hastalıklarına da iyi gelir. Sarımsak turşusunu tüketmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin gün içinde daha enerjik oldukları da ispatlanmıştır. Kilo kontrolü ve kilo verme konusunda da destekleyici bir besindir.

Sarımsak Turşusu Faydaları Nelerdir?

Sarımsak turşusunun ciltte sivilce ve akne oluşumu engellediği bilinmektedir. Antioksidan özelliği olması da bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Enerji veren sarımsak turşusu diyetisyenler tarafından da önerilir. Yağ yakımı üzerinde etki sahibi olması sarımsak turşusunun daha fazla tüketilmesi sebeplerinden biridir. En büyük faydası ise akciğerde oluşacak enfeksiyonların önüne geçmesidir.

Haberin Devamı

Kalp sağlığını korur ve midede oluşacak sorunların da önüne geçer. Sarımsak kadar sarımsak turşusu da faydalı olduğundan sıkça tüketilen bir turşudur. Cilt, saç ve göz sağlığında da faydaları ispatlanmıştır. Gün içinde sarımsak turşusu tüketen kişilerin daha enerjik oldukları da tespit edilmiştir. Sarımsak turşusunu evde kurarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Faydaları oldukça fazla olması yemeklerde, salatalarda ya da soslarda kullanılmasını sağlar. Kolay birkaç malzeme ve sarımsak ile turşu kurabilir ve sonrasında sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Zararları Nelerdir?

Sarımsak turşusu ölçülü olarak tüketilirse herhangi bir zararı yoktur. Fazla tüketilmesi diğer tüm besinlerde olduğu gibi bazı sorunlara yol açabilir. Çok fazla sarımsak turşusu tüketen kişilerin mide sorunları ortaya çıkabilir. Midede acı bir his bırakarak yanma meydana gelebilir. Sarımsak turşusunun dengeli ve düzenli tüketilmesi sağlık için çok önemlidir ve uzmanlar tarafından tüketimi önerilmektedir.

Nasıl Kurulur?

Sarımsak turşusu kurmak için sarımsakları ayırıp bir kasenin içine koymak gerekir. Kaseyi su ile doldurup bir süre beklemek ve kabuklarından tam ayrılmasını sağlamak gerekir Kabuklarından ayrılan sarımsakları sudan süzün ve sonrasında kabuklarını da ayırın. Temizlenmiş sarımsakları kurulacak olan kavanozların içerisine koyun. Tat vermesi için kavanozların içine birer adet tane karabiber de koyabilirsiniz. Her kavanozun içine yarım çay bardağı sirke ekleyin ve sarımsakların üzerini geçene kadar da su ilave edin.

Haberin Devamı

Kavanozların kapaklarını kapatarak biraz sallayın ve kapağın tamamen kapandığından da emin olun. Turşunun olması için en fazla 1 ay süreyle gölge bir yerde beklemesi gerekir. Yemeklerin yanında ya da soslarda sarımsak turşusunu kullanabilirsiniz. Faydalarının fazla olması sarımsak turşusuna duyulan ilginin artmasını sağlamıştır. Uzmanlar tarafından da aşırıya kaçılmaması kaydıyla sarımsak turşusunun her gün tüketilmesi önerilir.

Kaç Günde Olur?

Sarımsak turşusu evde kolay bir şekilde kurulabilir. Evde yapılanların daha organik ve sağlıklı olduğu için daha faydalı olduğu da bilinir. Sarımsakları turşu olması için hazır hale getirdikten sonra gölge bir yerde 30 gün bekletmek gerekir. İçerdiği vitaminler ve antioksidan etkisi ile herkesin mutlaka tüketmesi gereken bir turşu türüdür. Uzmanlar evde yapılmasını ve yemeklerin, sosların ya da salataların içinde aşırıya kaçmadan tüketilmesini önerir. Çok fazla tüketilmesi midede bazı sorunlara yol açacağından porsiyon kontrolüyle tüketilmesi gerekir. Midede yanma, acıma ya da reflü sorunlara yol açabilir. Eğer mide sorununuz varsa sarımsak turşusu tüketmeden önce mutlaka doktorunuzda danışmanız gerekir.

BAKMADAN GEÇME!