Samida kimdir, isimleri neler? Samida kardeşler nereli? İşte Samide müzik grubu şarkıları

Güncelleme Tarihi:

Samida kimdir, isimleri neler Samida kardeşler nereli İşte Samide müzik grubu şarkıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2022 15:13

Samida müzik grubu Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında yer alıyor. Etnik müzik konseptiyle katıldıkları programda Samida şarkıları ve güzellikleriyle dikkat çekti. Peki, Samida kimdir, isimleri neler? Samida kardeşler nereli? İşte Samide müzik grubu şarkıları...

Haberin Devamı

Samida grubu Şarkılar Bizi Söyler'de izleyicilere müzik ziyafeti çekti. Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olan Samida grubu hakkında bilgiler izleyiciler tarafından merak edildi. Birbirinden güzel ve eşsiz seslere sahip üç kızdan oluşan Samida grubu kimdir, nereliler araştırılıyor. İşte Samida kardeşler hakkında bilgiler...

SAMİDA ÜYELERİ KİMLER?

Gürcü dilinde 3 kız kardeş anlamına gelen SAMİDA 2016 yılında Yudum ŞAHİN, Damla ŞAHİN ve Tamara ŞAHİN kardeşler tarafından kurularak müzik yolculuğuna başlamıştır. Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla kurulan SAMİDA, ilk albümleri olan ALACA’yı KALAN MÜZİK şemsiyesi altında müzik severlerin beğenisine sunmuştur.

Haberin Devamı

Yudum ŞAHİN’in panduri, viyolonsel ve vokal performansı, Damla ŞAHİN’in salamuri, balaban ve vokal performansı, Tamara ŞAHİN’in keman ve vokal performansı ile renklendirdiği SAMİDA’nın en önemli hedefi kendine has bir icra ve düzenleme anlayışı oluşturarak geleneksel müziklerin icra ve duyuş özelliklerine yeni bir bakış açısı kazandırmaktır.

Samida, farklı coğrafyalarda yaşayan halkların müzik üretimlerini kendilerine özgü bir yorum ve düzenleme anlayışıyla seslendirmektedir.

BAKMADAN GEÇME!