Şahika Ercümen kimdir kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Şahika Ercümen kimdir kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 16:47

Şahika Ercümen elde ettiği başarılarla konuşulmaya devam ediliyor. Son olarak dalış yaptığı Salda golünde önemli bir rekora imza atan Şahika Ercümen, 2017 yılında Survivor All Star kadrosunda da yer almıştır. Peki, Şahika Ercümen kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 yılında Çanakkale'de doğdu. Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’ni bitiren Şahika Ercümen, Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu halen yüksek lisans eğitimine devam etmekte.

Astım hastalığından dolayı çok zor bir çocukluk geçirdiğini ifade eden Şahika Ercümen, sualtı sporlarına başlamasını hayatının dönüm noktası olarak kabul ediyor. Sualtı Sporları Milli Takımı’nda su altı hokeyi, su altı rugbysi, monopalet ve serbest dalış branşlarında 100 üzerinde ulusal şampiyonluk ve rekorunun yanı sıra 8 tane de Dünya Rekoru sahibi olan Şahika Ercümen, spor kariyeri dışında diyetisyenlik  yapıyor ve su altı belgeselciliği ile uğraşıyor.

Doğanın korunması, nesli tehlike altında olan canlılar ve engelliler ile dalış gibi sosyal sorumluluk projelerini aktif olarak yürütmekte olan Şahika Ercümen, pek çok kurum ve kuruluş için başarı ve  motivasyon seminerleri de vermekte.

Haberin Devamı

Şahika Ercümen Survivor'a katılma sebebini “inanırlarsa her şeyi yapabileceklerini göstermek” ve “insanlara ilham olmak” olarak tanımlamıştı. Ercümen, Yarışmaya katılırken en büyük amacını ise; “Survivor'da yarışırken hayallerimi daha büyük kitlelerle paylaşıp birlikte çoğaltmak” olarak açıklamıştı.

DÜNYA REKORU GELDİ

Milli sporcu Şahika Ercümen, Salda Gölü'ndeki dünya rekorunun ardından basın toplantısı düzenledi. Dün hava şartları nedeniyle dalış yapamadığını hatırlatan Ercümen, "Başarılı, güzel bir dalış gerçekleştirdik. Ülkemize, yeni dünya rekoru armağan ettik. Salda Gölü çok güzel. Dünyaya tanıtırken korunmasını istedik. Altyapı yetersiz olursa gölümüzü kaybederiz. Salda, güzel ve eşsiz bir göl. Yaptığımız görüşmelerde, buranın korunmasının teminatını aldık" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!