Sadri Alışık 99 yaşında...

Güncelleme Tarihi:

Sadri Alışık 99 yaşında...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 16:20

29 sene önce aramızdan ayrılan  Sadri Alışık, doğum günü olan 5 Nisan’da Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. 29 sene önce aramızdan ayrılan büyük ustayı anmak için başta Kerem Alışık ve oğlu Sadri Alışık ile ailenin yakın dostları ile sevenleri bir araya geldi.

Haberin Devamı

“UÇURUM GİBİ BÜYÜYOR HASRETİN İÇİMDE!”
Kerem Alışık anma töreninde duygularını şöyle dile getirdi: “Sadri Alışık gözleri Türkçe konuşan bir adam. Kişisel derinliği çok yüksek, çok çarpıcı. Filmlerindeki kadar serseri ruhlu, şiirlerindeki kadar filozof, resimlerindeki kadar naif. Kendisine hem dramı hem komediyi yakıştıran bir yakışıklı. İnsanın aklıma uğramadan direk kalbine ulaşan tercüme edilmesi imkansız. Neresinden baksanız bir konservatuvar. Oyunculuğundaki sıcaklığı ve samimiyeti şairin gün düşlemesi gibi bir aktör. Herkesin Sadri Alışık’ı benim okulum. Herkesin Sadri Alışık’ı benim babam. Uçurum gibi büyüyor hasretin içimde. Avuçlarıma kar yağıyor. Yaz geçiyor, kış geçiyor, 29 yıl geçiyor… Kalbimde avuçlarımda mahsur kalıyorum. Ve bir kere daha anlıyorum; babalar dua gibidir görünmese de dokunur evladına. İyi ki doğdun, iyi ki varsın, iyi ki vardın babacığım…”

Sadri Alışık 99 yaşında...

Turist Ömer, Küçük Hanımefendi, Şaka ile Karışık, Ah Güzel İstanbul, Kartallar Yüksek Uçar, Çalıkuşu gibi 200'ün üzerinde film ve dizide rol alan sanatçı Sadri Alışık, bugün yaşasaydı 99 yaşında olacaktı.

 

BAKMADAN GEÇME!