Resul Dindar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Resul Dindar hayatı ve biyografisi!

Güncelleme Tarihi:

Resul Dindar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli Şarkılar Bizi Söyler konuğu Resul Dindar hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 12:49

Kanal D’nin sevilen dizisi Şarkılar Bizi Söyler 15 Nisan Cumartesi günü yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Şarkıcı Resul Dindar da Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında yer alıyor. Karadeniz şarkılarıyla bilinen Dindar, programda söylediği şarkılarla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Resul Dindar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? sorusu da ekran karşısındakiler tarafından merak ediliyor. İşte Şarkılar Bizi Söyler konuğu Resul Dindar hayatı ve biyografisi!

Haberin Devamı

Her cumartesi izleyiciyle buluşan ve birbirinden farklı konuklara ev sahipliği yapan Şarkılar Bizi Söyler 15 Nisan Cumartesi akşamı yeni bölümüyle ekranlara geliyor. 15 Nisan Cumartesi gününün konukları arasında yer alan Resul Dindar da ekran karşısındakilerin severek dinlediği sanatçılar arasında yer alıyor. Peki, Resul Dindar kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayatı ve biyografisi…

RESUL DİNDAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Resul Dindar 24 Ocak 1982’de Artvin Hopa’da dünyaya geldi. Karadeniz müziğiyle yakından ilgilenen Resul Dindar 2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte Karmate (değirmen) grubunu kurdu ve grubun solistliğini yaptı. Karmate, Nani ve Nayino adlı iki albüm çıkardı. Resul Dindar gruptan 2012 yılında ayrılarak müziğe tek başına devam etme kararı aldı ve 1 Nisan 2013 tarihinde Divane adlı ilk solo albümünü yayınladı. Resul Dindar'ın seslendirdiği eserler Türkçenin yanı sıra, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kapsamaktadır.

Haberin Devamı

RESUL DİNDAR ALBÜMLERİ

Divane (2013)

Dalgalan Karadeniz (2014)

Aşk-ı Meşk (2017)

BAKMADAN GEÇME!