Ramiz Bayraktar kimdir, kaç yaşında, nereli? Rapçi Ramiz Güldür Güldür Show yılbaşı konukları arasında!

Güncelleme Tarihi:

Ramiz Bayraktar kimdir, kaç yaşında, nereli Rapçi Ramiz Güldür Güldür Show yılbaşı konukları arasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2022 13:21

Güldür Güldür Show yılbaşı özel programına konuk olan Rapçi Ramiz izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ramiz Bayraktar Güldür Güldür Show programının aynı zamanda müziklerini yapmıştır. Peki, Ramiz Bayraktar kimdir, kaç yaşında, nereli? Güldür Güldür Show yılbaşı konuğu Ramiz hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Kendine has tarzıyla rap müzik dinleyicileri tarafından çok sevilen Ramiz Bayraktar Güldür Güldür Show yılbaşı özel programına konuk oluyor. Özellikle Sagopa Kajer ile seslendirdiği rap şarkıları çok beğenilen Rapçi Ramiz izleyiciler tarafından da merak edildi. Peki, Rapçi Ramiz kimdir, kaç yaşında, nereli?

RAMİZ BAYRAKTAR KİMDİR?

Ramiz Bayraktar, 19 Mart 1982 tarihinde Bulgaristan'da doğmuştur. 1989 yılında ailesiyle Türkiye’ye göçtü ve İstanbul’a yerleşti. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel SanatlarFakültesinden mezun oldu.

Rap müziğe 1994 yılında yabancı müziklere söz yazarak adım atmıştır. 1997 yılında Cabbar’la birlikte Sözlü Taarruz grubunu kurdu. 1998 yılında Sözlü Taarruz’la iki underground albüm yaptı ancak albümler hiç bir zaman piyasaya çıkmadı.

Haberin Devamı

2001 yılında Ondaon grubunu kurdu. 2001 yılında Ondaon’un ilk albümü “Nakavt”ı yaptılar. Grup 2001 yılında "yılın Rap Grubu" ödülünü almıştır. 2003 yılında Ondaon’un ikinci albümü olan “Ondaon’u Anlamak” isimli albümü çıkardılar ve “Yemin” (Yetmişmilyon) isimli parçalarına klip çektiler.

REST şarkısıyla ünlenen Ramiz, Ramiz, Gibi Git, Cehennemin Dibi, Yakıyo gibi şarkılarıyla da çok sevilmiştir. Ramiz, Sagopa’yla çeşitli düetler yaptı.

2004 yılında 6 aylığına Almanya’ya gitti ve burada prodüktörlük ve pek çok repçiyle düetler yaptı. 2005 yılında Almanya’dan dönünce İstanbul Attack grbuyla “İstanbul Geceleri” isimli albümü yaptı.

2007'de Ramiz İstanbul Attack grubundan ayrıldı. 2009 yılında Ramiz ilk solo albüm’ü “Bitmez Bu Rap” çıktı.

Cem Özkan’la birlikte“Bizim Yenge”, “Canım Babam”, “Karakol” ve “Yerden Yüksek” dizilerinin müziklerini yaptı. Ramiz,Güldür Güldür Show da dahil olmak üzere çeşitli projelerin jenerik müziklerini yapmaya devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!