Oya Başar kimdir, kaç yaşında, nereli? Oya Başar, Şarkılar Bizi Söyler yeni konuğu

Güncelleme Tarihi:

Oya Başar kimdir, kaç yaşında, nereli Oya Başar, Şarkılar Bizi Söyler yeni konuğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 10:54

Oya Başar, Cumartesi akşamları ekranlara gelen Şarkı Bizi Söyler'in yeni konuğu. Başarılı tiyatrocu, kariyerine küçük yaşlarda kariyerine adım attı ve İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Peki Oya Başar kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte konu hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Şarkılar Bizi Söyler'in yeni konuklarından biri olan Oya Başar'ın hayatı merak konusu oldu. Tiyatroya küçük yaşlarda adım atan usta oyuncu, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. İşte Oya Başar hakkında bilgiler...

Oya Başar kimdir?

Oya Başar, 11 Şubat 1956 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Kariyerine küçük yaşlarda adım atan Oya Başar, 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na girdi ve İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı.

Kariyerine küçük yaşlarda adım atan Oya Başar, 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na girdi ve İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare başta olmak üzere İstanbul Tiyatrosu ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından Levent Kırca ile adlarını taşıyan tiyatro kuruldu. Kariyerinde önemli bir yere sahip 1986 yılında başlayan Olacak O Kadar televizyon dizisinde de eşi ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2007 yılında yakalandığı meme kanseri hastalığı sonrası çalışmalarına ara vermeyen Başar, hastalığını atlatmıştır. Son dönemde Şehir tiyatrolarına tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

Haberin Devamı

Levent Kırca ile 1985 yılında evlenen Oya Başar'ın bu evliliğinden Umut Kırca ve Ayşe Kırca isimli iki çocuğu vardır. 2000 yılında boşanma kararı almış Kırca ve Başar çifti, 2001 yılında tekrar evlenmiş ancak 2005 yılında tekrar boşanmışlardır. 2015 yılında eski eşi Levent Kırca'nın vefatının ardından "Benim onunla 35 yılım geçti. Hayatımın 35 yılı gitti" demiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!