Modon nerede? Modon'un konumu Barbaroslar dizisiyle gündeme geldi

Güncelleme Tarihi:

Modon nerede Modonun konumu Barbaroslar dizisiyle gündeme geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 17:25

Modon'un konumu Barbaroslar dizisiyle gündeme geldi. Şehir 10 Ağustos 1500'de bizzat II. Bayezid'in kumanda ettiği Osmanlı ordusu tarafından 4 aylık bir kuşatma sonucunda fethedildi. 3 asır kadar Osmanlıların idaresinde kalan Modon, Edirne Antlaşması ile bağımsızlığını kazanan Yunanistan'a bırakıldı. Peki, Modon nerede?

Haberin Devamı

Modon veya Motun (Yunanca: Μεθώνη Methoni) Yunanistan´da Messinia periferisinin güneybatı kıyılarında bir kasabadır. Geçmişte etrafında bulunan köylerin olduğu alanları da içine alan antik bir kentti.

Modon Orta çağ'da Venedik Cumhuriyetine ait küçük fakat önemli bir deniz üssüydü. Şehir 10 Ağustos 1500'de bizzat II. Bayezid'in kumanda ettiği Osmanlı ordusu tarafından 4 aylık bir kuşatma sonucunda fethedildi. 3 asır kadar Osmanlıların idaresinde kalan Modon, Edirne Antlaşması ile bağımsızlığını kazanan Yunanistan'a bırakıldı.

Modon Kuşatması, 1499-1503 Osmanlı-Venedik Savaşı'nda bir evredir. 20 Haziran-9 Ağustos 1500 arasında Mora'nın ucundaki bu stratejik Venedik kalesini karadan ve denizden kuşatan Osmanlı ordusu ve donanması 51 günlük kuşatmadan sonra kaleyi fethetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!