Merve Oflaz kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef Ünlüler konuğu olan Merve Oflaz'ın hayatı ve oynadığı diziler

Güncelleme Tarihi:

Merve Oflaz kimdir, kaç yaşında, nereli MasterChef Ünlüler konuğu olan Merve Oflazın hayatı ve oynadığı diziler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2023 23:23

Merve Oflaz kimdir, sorusu MasterChef izleyenlerinin gündemine geldi. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef'in ünlüler özel bölümünde, Merve Oflaz konuk olarak yer aldı. Survivor yarışmasıyla tanınan ancak ardından pek çok projede bulunan Merve Oflaz, Güzel Köylü, Not Defteri ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinin kadrosunda yer almıştı. Peki, Merve Oflaz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Ünlüler konuğu olan Merve Oflaz'ın hayatı, biyografisi ve oynadığı diziler hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Merve Oflaz'ın hayatı katıldığı programlarla dikkat çekiyor. Survivor şampiyonu olarak ün kazanan Merve Oflaz, MasterChef ünlülerin konuğu olarak yer aldı. İlk olarak 2008 yılında Var Mısın Yok Musun yarışmasına katılan Merve Oflaz, koçluk ve oyunculuk eğitimleri aldı. 34 yaşındaki oyuncu, Kanal D'de yayımlanan Arka Sokaklar adlı dizide 2017-2021 yılları arasında Bahar Komiser'i canlandırdı.

MERVE OFLAZ KİMDİR?

Merve Oflaz, 23 Mayıs 1988 tarihinde İstanbul’un Beykoz ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Nursen Fuat Özdayı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Küçük yaşlardan bu yana sporla ilgilenen Merve Oflaz, aynı zamanda ilkokul yıllarında okulun tiyatro grubunda yer aldı. Lisedeyken tenis ve yüzmeyle ilgilendi. Merve Oflaz, liseden sonraki döneminde; Oto Show ve Boat Show gibi organizasyonlar gibi birçok işte çalıştı. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunun sınavlarını kazandı.

Haberin Devamı

Okuluna devam ederken, 2008 yılında Show TV'de Acun Ilıcalı'nın sunduğu "Var Mısın Yok Musun" adlı yarışmaya katıldı. Yaklaşık 50 bölüm yarışmacı olarak 3 ay boyunca ekranlarda oldu. Var mısın Yok musun'da 80 bin lira kazandı.

2010 yılında, Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunuculuğunu da yaptığı ve yarışanlar "Var mısın Yok musun" yarışmacılarından seçildiği Panama'da yapılan "Survivor Kızlar – Erkekler" yarışmasına katıldı ve sezonun şampiyonu oldu. Yarışmanın ardından direksiyon ve oyunculuk eğitimi alan Merve Oflaz, çeşitli reklam filmlerinde oynadı. 2012 yılında " Kalbim 4 Mevsim" adlı dizide Aslı karakterini canlandırdı.

2014 yılında "Gulyabani" adlı sinema filminde; Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan, Didem Balçın, Mustafa Üstündağ, Kenan Ece, Cüneyt Arkın, Perihan Savaş ile beraber oynadı.

2014 yılında Ölü Ozanlar Derneği filminde Robin Williams'ın canlandırdığı efsanevi öğretmen karakterinden esinlenerek uyarlanan "Not Defteri" adlı dizide Ebru Özkan ve Fatih Al ile beraber rol aldı.

Asıl çıkışını ise bir döneme damga vuran "Muhteşem Yüzyıl"dizisinde yaşadı. Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği dizide Ayşe Hatun karakterine hayat verdi.

Haberin Devamı

Eve Dönüş isimli dizide başrollerden biri olan İpek karakterine hayat vermiştir. Atv ekranlarında yayımlanan Rengarenk adlı dizide Selin Şekerci ve Kaan Taşaner'le başrolü paylaşmıştır.

Kanal D'de yayımlanan Arka Sokaklar adlı dizide 2017-2021 yılları arasında Bahar Komiser'i canlandırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!