MasterChef’e katılan Ali Uysal kimdir, nerede gazi oldu? Olcay Özçam'la fotoğrafı çok konuşulmuştu

Güncelleme Tarihi:

MasterChef’e katılan Ali Uysal kimdir, nerede gazi oldu Olcay Özçamla fotoğrafı çok konuşulmuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2021 11:40

Zeytin dalı harekatına katılan ve Gazi olan Ali Uysal’ın hayat hikayesi MasterChef’e damga vurdu. TSK içinde gittiği operasyonda anlattığı hikayesi herkesi etkileyen Ali Uysal ardından Olcay Özçam'da merak konusu oldu. İki Mehmetçiğin fotoğrafı sosyal medyada simge haline gelmişti. Peki, MasterChef’e katılan Ali Uysal kimdir? İşte Kahraman Gazi Ali Uysal’ın hayat hikayesi

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan iki Mehmetçiğin hastanede el ele tutuştukları anı gösteren fotoğraf tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı. O anlamlı karenin kahramanları sözleşmeli erler Ali Uysal ve Olcay Özçam'dı. Uysal ve Özçam, acilde yan yana sedyede yatarken el ele tutuşarak birbirlerine destek verdiler. O anda habersizce çekilen fotoğraf sosyal medyada yayılarak simge haline geldi.

Operasyon üç sene sonra Ali Uysal, MasterChef yarışmasıyla gündeme geldi. 

MasterChef’e katılan Ali Uysal kimdir, nerede gazi oldu Olcay Özçamla fotoğrafı çok konuşulmuştu



Ali Uysal, şeflere ıspanaklı, istiridye mantarlı kremalı kaya levreği hazırladı. Tadım sonrasında şefler, Ali Uysal’a üç evet verdiler. Böylece, sonraki tura geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Ali Uysal, 29 yaşında ve yarışmaya Antalya Manavgat’tan katılıyor. 2017 yılında Zeytin Dalı Harekatına katılan genç yarışmacı, çatışmada yaraladıktan sonra bir süre tedavi gördü. Tedaviden sonra Suriye’ye dönerek iki yıl daha görev aldı ancak sağlık şartları nedeniyle sözleşmesini yenilemedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!