MasterChef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef Rıfat değişimi ile şaşırttı!

Güncelleme Tarihi:

MasterChef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında, nereli MasterChef Rıfat değişimi ile şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2022 16:09

Eski yarışmacılardan MasterChef Rıfat Yurttaş bu kez yarışmaya tadım yapmak için konuk oluyor. MasterChef Rıfat değişimi ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özel videolarıyla yemek kanalı olan ve tarifler vermeye devam eden MAsterChef Rıfat yarışmanın ses getiren isimlerindne olmuştu. Peki, MasterChef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Rıfat'ın yeni hali...

Haberin Devamı

2019 yılında MasterChef Türkiye'de yarışan Rıfat Yurttaş yeniden MasterChef'te, bu kez konuk olarak yer alıyor. Yarıştığı dönemde son elenen isimlerden olan MasterChef Rıfat değimi ile de gündem oldu. MasterChef Rıfat, şeflere bir şekilde hayatlarına dokundukları için teşekkür etti. Peki, MAsterChef Rıfat kimdir, kaç yaşında, nereli?

MASTERCHEF RIFAT YURTTAŞ KİMDİR?

Rıfat Yurttaş, İzmir Çeşmelidir. Yemeğin yapmak kısmından ziyade yeme kısmına ilgi duyan bir ailenin ferdi olarak, küçüklüğünden beri Yemek yapma merakı herkesçe garip karşılanmış. Üniversiteye kadarki süreci, amatörce evde yemek yapan bir kişi olarak sürdürmüş olsa da; üniversitede hukuk fakultesini kazandığı halde gizlice gastronomi bölümü mülakatlarına kaydını yaptırdı. İzmir ekonomi üniversitesi mutfak sanatları ve yönetimi bölümüne başlamasıyla amatörlüğünü, akademik eğitimle silip taçlandırdı. Okul sürecinde Michelin yıldızlı şeflerinden eğitim aldı ve Türkiye'nin en iyi restoran ve otellerinde staj yapma imkanı buldu. Mezun olduğu gibi ustalık ve usta öğreticilik belgelerini aldı. Meslek edindirme kurslarında eğitmen şef olarak yüzlerce aşçı yetiştirdi ve işlere yerleştirdi.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme ve zeytinyağlılara kayan ilgisi neticesinde beslenme koçluğu, glutensiz ve laktozsuz yemekler üretmeye, satmaya ve workshoplar düzenledi. MasterChef'ten sonra kendi internet kanalında yemek tarifleri vermeye devam etti.

BAKMADAN GEÇME!