Kuruluş Osman Holofira kimdir? Kuruluş Osman'ın Nilüfer Hatun'u Ecem Sena Bayır kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte oynadığı diziler!

Güncelleme Tarihi:

Kuruluş Osman Holofira kimdir Kuruluş Osmanın Nilüfer Hatunu Ecem Sena Bayır kimdir, kaç yaşında ve nereli İşte oynadığı diziler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 17:38

Atv’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman geçtiğimiz hafta yeni sezonuna başladı. Oyuncu Ecem Sena Bayır da Kuruluş Osman dizisinde Orhan Gazi’nin eşi Holofira (Nilüfer Hatun) karakterine hayat veriyor. Kuruluş Osman Holofira kimdir? sorusu da ekran karşısındaki izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Kuruluş Osman Holofira’sı Ecem Sena Bayır kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte oyuncu ile ilgili merak edilenler!

Haberin Devamı

Kuruluş Osman’ın 5. sezonunda birçok yeni isim kadroya dahil oldu. Ecem Sena Bayır da Kuruluş Osman’a Holofira karakteriyle katıldı. Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun’un canlandıran Bayır ekran karşısındaki izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Peki, Kuruluş Osman Holofira tarihte kimdir? İşte oyuncu Ecem Sena Bayır ile ilgili bilgiler!

KURULUŞ OSMAN HOLOFİRA (NİLÜFER HATUN) KİMDİR?

1283 yılında doğan Holofira, Yarhisar Tekfuru'nun kızıdır. Osmanlı Devleti'nin ikinci hükümdarı Orhan Gazi'nin eşi ve Birinci Murat'ın annesidir. Nilifer Hatun adını taşıyan Holofira, Orhan Gazi ile evlendirilmeden önce Bilecik Tekfuru'nun oğluyla nişanlı olduğu bilinmektedir. Osmanlıların 1299'da Bilecik'i ele geçirmeleri sonrası esir alındığı ve Osman Gazi tarafından oğlu Orhan Gazi ile evlendirildiği söylenmektedir. Aktarılanlara göre Nilüfer Hatun, cariye durumundaki ilk padişah hanımıdır.

Haberin Devamı

Osmanlı Hanedanı'na anne tarafından Rum genetiği taşıyan ilk şehzadeleri de o doğurmuştur. 1360 yılında ölen Gazi Süleyman Paşa ile ondan on yaş daha küçük olan üçüncü Osmanlı padişahı I. Murad'ın annesidir. Faslı gezgin İbn Battuta'nın İznik'te bizzat görüştüğü ve Beylun Hâtun olarak tanıttığı, Orhan Gazi'nin baş hâtunudur. Nilüfer, "lotus" adındaki kutsal çiçek anlamına gelir. Onun bu ismi, İznik'teki imaretinin kitabesinde yazılıdır.

İbn Battuta'nın naklettiğine göre Orhan Gazi ile birlikte Bursa'da oturmayan Beylun Hâtun, ondan ayrı olarak o yıllarda "Anadolu'nun Kudüs'ü" olarak adlandırılabilecek kadar Hristiyanlarca kutsal kabul edilen İznik'te ikamet etmekteydi.

ECEM SENA BAYIR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ecem Sena Bayır, 11 Nisan 1996'da İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde dünyaya geldi. Şimdilerde 27 yaşındadır.  Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Ecem Sena Bayır ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Konservatuvar okumak istedi ancak İstanbul Üniversitesi Dilbilimi Bölümünden mezun oldu. Küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa oldukça meyilli olan Ecem Sena Bayır, üniversiteye devam ettiği yıllarda oyunculuk kariyerine adım attı.

Haberin Devamı

BKM Mutfak'ta oyunculuk eğitimi alan Ecem Sena Bayır, kamera önündeki ilk oyunculuk deneyimini 2019'da Organize İşler: Sazan Sarmalı sinema filmi ile yaşadı. Ardından Kanal D ekranında yayınlanan Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak'ta oyunculuk performansı sergiledi. Sonrasında dizilerde rol almaya başladı. En son Kardeşlerim dizisinde rol alan oyuncu Bayır, günümüzde ATV ekranında izleyici ile buluşan Kuruluş Osman'da oyunculuk performans sergilemektedir. Dizide Nilüfer Hatun karakterine hayat vermektedir.

ECEM SENA BAYIR DİZİLERİ

2019 - Organize İşler: Sazan Sarmalı (sinema filmi)

2019-2021 - Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak (eğlence programı)

2021-2022 - Destan (dizi)

2022-2023 - Kardeşlerim (dizi)

2023 - Kuruluş Osman (dizi)

BAKMADAN GEÇME!