Kuruluş Osman Hazal Hatun kimdir? İşte Hazal Hatun'u canlandıran Yeşim Ceren Bozoğlu'nun hayatı

Güncelleme Tarihi:

Kuruluş Osman Hazal Hatun kimdir İşte Hazal Hatunu canlandıran Yeşim Ceren Bozoğlunun hayatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2020 02:44

Kuruluş Osman Hazal Hatun kimdir? Geniş oyuncu kadrosuna sahip olan Kuruluş Osman dizisine yeni bir isim daha katıldı. Dizide Dündar Bey'in eşi Hazal Hatun karakterine oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu hayat veriyor. Son bölümde Osman Bey'in düğünündeki kanlı planı engelleyen Hazal Hatun'un tarihi hayatı diziseverlerin gündemine geldi. İşte, Kuruluş Osman Hazal Hatun ve oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu'nun hayatıyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Çarşamba akşamları ekranlara gelen Kuruluş Osman'ın yeni bölümü seyirci karşısına çıktı. O Hayat Benim, Geniş Aile, Doktorlar gibi önemli yapımlarda boy gösteren Yeşim Ceren Bozoğlu'nun geçen hafta dizide Hazal Hatun karakteriyle gösterdiği performansı beğeni toplamıştı. Kuruluş Osman'da Dündar Bey'in eşi ve Bahadır'in annesi olan Hazal Hatun'un Osman Bey'le ilgili planları yeni bölümlerde ortaya çıkacak.

KURULUŞ OSMAN HAZAL HATUN KİMDİR?

Hazal Hatun karakteri dizide Dündar Bey'in eşi ve Bahadır'in annesi rolünü üstlenecek. Hazal Hatun'la ilgili tarihi kaynaklarda bir bilgi bulunmuyor.

YEŞİM CEREN BOZOĞLU KİMDİR?

Yeşim Ceren Bozoğlu, 29 Temmuz 1974 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü mezunu olan Yeşim Ceren Bozoğlu, sanat yaşamına tiyatro ile başladı. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü bitirdi.

Haberin Devamı

Mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik “Kadınlar” adlı oyun ile Cumhuriyet Gazetesi ve Ayşegül Yüksel tarafından yılın genç kadın oyuncusu seçildi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Tarık Akan, Haluk Bilginer, Güven Kıraç, Mazhar Alanson, Mehmet Aslantuğ, Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca, Mehmet Ali Alabora, Emre Kınay, Hülya Avşar, Nejat İşler gibi her dönemin ünlü oyuncuları ile dizi ve filmlerde çalıştı.Semih Kaplanoğlu, Ömer Uğur gibi ünlü yönetmenler ile çalıştı.

Sayısız kısa filmde oynadı. Geniş Aile dizisinde Domuşuk Sevim karakterini canlandıran Bozoğlu’nun başrolünü oynadığı ve İpekyolu Film Festivali’nde “en iyi film “ödülünü kazanan, Türkiye’de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi " Bahtıkara " da 21 Mayıs 2010 tarihinde vizyona girdi. Ayrıca profesyonel olarak oyunculuk koçluğu konusunda Türkiye’nin en tanınan ismi olan başarılı oyuncu Duru Tiyatro’da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri veriyor. Mirkelam'ın Asuman Pansuman ve Rober Hatemo'nun Doludizgin adlı kliplerinde de oynamıştır.

Haberin Devamı

2 Eylül 2007 yılında oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile evlenmiştir. 2010 yılında eşinden ayrılmıştır.

Lale Mansur, Halit Ergenç ile birlikte Misafir isimli bir film çekmiştir. Film henüz vizyona girmemiştir. Oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı "Dersimiz Oyunculuk" isimli bir kitap yazmıştır. Geniş Aile ekibinden izin alarak Canım Babam adlı diziye geçti. O dizi bitince, TRT 1'de Elde Var Hayat adlı dizide Müdür muavini Zehra Öğretmen rolünde oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!