Keskin feraset, keramete nal toplatırmış sözünün anlamı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Keskin feraset, keramete nal toplatırmış sözünün anlamı nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 13:10

Yapımcılığını Osman Sınav'ın yaptığı, yönetmen koltuğunda Çağatay Tosun'un oturduğu, senaryosunu Murat Koca ve Ali Alper Erze'nin yazdığı “Yalnız Kurt” dizisine “Keskin feraset, keramete nal toplatırmış” sözü damga vurdu. Cihan Ünal’ın seslendirdiği bu cümlenin anlamı merak konusu oldu. Peki, “keskin feraset, keramete nal toplatırmış” ne demek?

Haberin Devamı

Osman Sınav'ın yeni dizisi Yalnız Kurt'un ikinci tanıtımı yayınlandı. ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşacak dizinin 2. Tanıtımı paylaşıldı. Golyat isimli bir küresel gücün yaptıklarını ve buna karşı verilen mücadeleden bahsedecek olan dizinin 2. tanıtımına, "Keskin feraset keramete nal toplatırmış!" sözleri damga vurdu.

Feraset kelimesi “”anlayış, seziş, sezgi”, keramat ise “ermiş kimselerin gösterdiklerine inanılan, doğaüstü, şaşkınlık uyandırıcı davranış” anlamlarını taşıyor.

Her iki kelimenin anlamına baktığında “keskin feraset keramete nal toplatırmış” deyiminin anlamı kısaca şöyledir: Hisleri ve zekası güçlü bir kişi, bir işin sonucunu olağan üstü bir durumun ve kişinin üstesinden daha rahat gelir” anlamına gelir.

 

BAKMADAN GEÇME!