Kalbimin Sultanı'nda 2. Mahmut rolünü oynayan Ali Ersan Duru kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Kalbimin Sultanında 2. Mahmut rolünü oynayan Ali Ersan Duru kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 20:14

Ali Ersan Duru'nun kim olduğu son zamanlarda merak konusu oldu. Yayın hayatına yeni başlayan Kalbimin Sultanı adlı dizide 2. Mahmut rolüne hayat veren oyuncunun kim olduğu ve özel yaşamı diziseverler tarafından merak ediliyor. Peki, Ali Ersan Duru kimdir?

Haberin Devamı

Son zamanlarda kim olduğu en çok merak edilen isimlerden biri de Ali Ersan Duru oldu. Ali Ersan Duru'nun kim olduğunu Kalbimin Sultanı dizisini izledikten sonra merak eden vatandaşlar, Ali Ersan Duru'nun yaşı, özel yaşamı ve kariyeri hakkında merak ettikleri detayları araştırıyor. İşte, Kalbimin Sultanı'nda 2. Mahmut rolünü oynayan Ali Ersan Duru hakkında merak edilen detaylar...

ALİ ERSAN DURU KİMDİR?

19 Eylül 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Ali Ersan Duru, oyunculuğa on sekiz yaşındayken karar verdi. Osmangazi Üniversitesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Aynı dönem içinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (Esogü Tiyatro Topluluğu) ile amatör tiyatro hayatına başladı.

2008'de Diyalog Sanat'ta ilk oyunculuk eğitimini aldı. Ardından Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'na katıldı. Üç yıllık bir tiyatro eğitimi aldı. İlk olarak TRT 1 de ''Başrolde Aşk'' isimli sit-com'la profesyonel oyunculuk hayatına başladı.

Haberin Devamı

Ali Ersan Duru son olarak Kalbimin Sultanı dizisinde 2. Mahmut rolüne hayat veriyor. Dizideki 2. Mahmut karakterinin özellikleri de şöyle; Sultan Mahmud, Birinci Abdülhamid ile Nakş-ı Dil’in oğlu olarak 20 Temmuz 1785 günü Topkapı Sarayında doğar. Sultan Mahmud devletin çürümüş, yeniçerilerin kangren olmuş yapısından dolayı büyük üzüntü duyar. Gerçekleştirmek istediği devrimlerin önündeki en büyük engel olan Yeniçeri Ocağını kaldırmaya ant içer.

3. Selim’in hatalarını yapmamakta kararlıdır. Adımlarını teker teker atacaktır. Mahmud esprili, sanata düşkün, hoşsohbet bir adamdır. Ünlü bir hattattır. Yenilikçi bir adam olmasının yanında geleneklerine de son derece bağlıdır. Arapça ve Farsçaya vâkıftır fakat Fransızcası iyi değildir. Anna’dan aldığı derslerle Fransızcasını geliştirir.

Geç başladığı için yeterince öğrenemediği bu batı dilini çocuklarının öğrenmesine çok önem verir. Anna’nın görevi kabul edişiyle Mahmud ile Anna’nın dersleri de başlamış olur. Önceleri basit bir dersle başlayan ilişkileri Mahmud’un sabırsızlıkla beklediği buluşmalara döner.

BAKMADAN GEÇME!