Kadınların sesi yüzde 140 arttı

Güncelleme Tarihi:

Kadınların sesi yüzde 140 arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2024 09:36

MÜZİK dinleme platformu Spotify, kadın sanatçıların çalışmalarını güçlendirmek ve müzikte cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Equal” programının 3’üncü yılını kutluyor.

Haberin Devamı

Spotify verileri, Equal’ın 2021’deki lansmanından bu yana Türkiye’deki kadın sanatçıların dinlenme oranlarında yüzde 140’lık bir artış yaşandığını gösteriyor.

Platform, hem Equal’ın 3’üncü yılını hem de Türkiye’deki kadın sanatçıların başarısını kutlamak için önceki akşam Divan Kuruçeşme’de davet verdi. Davete Spotify Equal’ın mayıs ayı global elçisi olan Nilüfer de katıldı.

Kadınların sesi yüzde 140 arttı

Ünlü sanatçı, yaptığı konuşmada “Kadın sanatçıların müzik endüstrisinde daha başarılı olabileceği bir ortam sağlanması, eşitliliğin ve zenginliğin artırılması için tüm sektörün birlikte çalışmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kadınların sesi yüzde 140 arttı

Çocukluğumu yaşayamadım

SpotIfy’ın davetine katılanlar arasında daha önce Equal’ın elçisi olan Aleyna Tilki de vardı. Yeni albüm hazırlığında olduğunu dile getiren şarkıcı, genç yaşta şöhrete kavuşmasıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Çocukluğumu hiç yaşayamadım. Erkek arkadaşım olmadı, elini tutup sokakta yürüyemedim. Bir mekânda kimse beni çekmeden eğlenemedim. Amerika’da bile rahat edemedim ünümden dolayı. Çocuk kalmış olabilirim bu yüzden. Albümümün adı ‘Kırlar’ olacak. 5-6 yaşlarında kırlarda koştuğum çocukluğuma özlemimi yansıtıyor bu isim.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!