İnci Taneleri Kasım kimdir? Güven Kıraç kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Güncelleme Tarihi:

İnci Taneleri Kasım kimdir Güven Kıraç kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 14:15

Kanal D'nin yeni dizisi İnci Taneleri bu akşam ilk bölüm ile ekranlara geliyor. Yayınlanan fragmanları izleyicinin şimdiden dikkatini çekerken, İnci Taneleri oyuncuları ve İnci Taneleri karakterleri merak konusu oldu. Bu isimlerden en çok merak edilenlerden biri de başarılı oyuncu Güven Kıraç'ın rolü oldu. Güven Kıraç İnci Taneleri Kasım karakteri ile sevenleriyle buluşacak. İnci Taneleri Kasım kimdir? Güven Kıraç kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte Güven Kıraç dizileri ve filmleri

Haberin Devamı

İnci Taneleri 1. bölüm izleyiciler tarafından merakla takip ediliyor. Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden İnci Taneleri dizisi için geri sayım başladı. Yıllar sonra ekrana dönüş yapmaya hazırlanan Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem de başrolünde yer alacak. Başarılı yapımlarda rol alan sevilen oyuncu Güven Kıraç da İnci Taneleri kadrosunda Kasım karakteri ile yer alacak. Peki, İnci Taneleri Kasım kimdir? Güven Kıraç kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler...

GÜVEN KIRAÇ KİMDİR?

Güven Kıraç, 5 Nisan 1960 tarihinde İstanbul'da Abhaz kökenli bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarından mezun oldu. 1986 yılından beri birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema filminde rol aldı. İki yıl devlet tiyatrosu sanatçısı olarak çalıştıktan sonra istifa etti. Adana Devlet Tiyatrosu'nda Ağrı Dağı Efsanesi, İki Kalas Bir Heves ve Sıkıyönetim; Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nda Tiyatrocu, Sokak Kızı Irma, Hamlet; Tiyatro Stüdyosu'nda ise Jean Genet'ın Balkon adlı tiyatro oyunlarında oynadı. 1995 yılında Garanti Bankası reklamında sınırsız hizmet veren taksici rolü ile ünlendi. 1997 yılında Zeki Demirkubuz tarafından yönetilen Masumiyet adlı filmde Yusuf karakteriyle ÇASOD, MGD ve Hayfa Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

1996 yılında Kenan Doğulu'nun 'Kandırdım' ve Demet Sağıroğlu'nun 'Arnavut Kaldırımı', 1997'de Yeşim Salkım'ın 'Yoktan Geliyorum' 2005'te Sezen Aksu'nun 'Yanmışım Ben' ve 2016'da Ayşe Hatun Önal'ın 'Şeytan Tüyü' şarkısının kliplerinde oynadı. 1998'de Erkan Can ile birlikte Gemide adlı filmde rol aldı. Aynı yıl Laleli'de Bir Azize adlı filmde Aziz karakteriyle karşımıza çıktı. 1999 yılında Salkım Hanımın Taneleri adlı filmle 19. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Aynı yıl Evimiz Olacak mı ve Hayat Bağları adlı televizyon dizilerinde rol aldı.

2001-2002 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Yeditepe İstanbul adlı dizide Berber Remzi karakterini canlandırdı. 2002 yılında Abdülhamid Düşerken ve 2003 yılında Fatih Akın'ın yönettiği Duvara Karşı adlı filmlerde yer aldı. 2004'te Yavuz Turgul'un Gönül Yarası, 2005'te Takva, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? ve Kebab Connection adlı filmlerde rol aldı. 2006 yılında çekilen Ömer Faruk Sorak'ın "Sınav" adlı filminde ise "Rafet 69" adlı karakteri canlandırdı. Behzat Ç. dizisinde Memduh Başgan ve Mor Menekşeler dizisinde Fakir Şükrü rolünü oynadı. 2013-2015 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev isimli dizide oynadı. 2014 yılında kendi tablolarını tanıttığı bir resim sergisi düzenledi.

BAKMADAN GEÇME!