‘Her Şeye Rağmen’in sonunda umut var

Güncelleme Tarihi:

‘Her Şeye Rağmen’in sonunda umut var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 09:07

Erkan Petekkaya’nın başrolündeki “Her Şeye Rağmen” filmi 29 Eylül’de vizyona girdi. Petekkaya ve filmde dramatik hayat hikayesi anlatılan İlhan Doğan’la bir araya geldik. Erkan Petekkaya, “Filmin sonunda umut var. Çok umutsuz ve mutsuzuz umuda ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz” dedi.

Haberin Devamı

◊ “Her Şeye Rağmen” filmini kabul etme nedeniniz neydi?

Erkan Petekkaya: Gerçek bir hayat hikâyesi olması çok cazip geldi. Bir filmin, dizinin önüne “gerçek hayattan” diye yazıldığında seyirci karşısında bir sıfır öne geçiyor. Ben de bir şey izleyeceksem gerçek hayattan bir yapımı tercih ediyorum. İlhan Doğan’ın hayatı da çok ağır bir dram. Beni işin içine çeken bir diğer taraf ise başarı hikayesi olmasıydı. Esas kızla esas erkeğin kavuşma anı beni etkilemiyor. Oturup ağlayamıyorum. Bir başarı hikayesi gördüğümde etkileniyorum. İlhan Doğan, anasız babasız kalıp yabancı bir ülkede tanınan bir işadamı haline geliyor.

Filmin sonunda umut var. Umutsuz ve mutsuzuz, umuda ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz. Yılmamak, yürekten istediğiniz zaman, inandığın zaman istediğin her şeyin olabileceğini ben gerçek hayat hikayelerinde gördüm. Bunun filmini çektik işte.

Haberin Devamı

HİKAYESİ HERKESİ AĞLATIYOR

◊ Filmin oyuncu kadrosuna ve çekimlerine müdahaleniz oldu mu?

İlhan Doğan: Hayatımı anlatan bir film bile olsa anlamadığım bir işe karışmak istemedim. İyi bir ekip çalıştı. Kendi hikayemi bilmeme ve yaşamış olmama rağmen sinemada izlerken çok etkilendim.

Erkan Petekkaya: Cannes Film Festivali’nde çok başarılı bir tanıtım galası yaptık. Dubai’de de ihtişamlı bir film tanıtım galası oldu. Yabancı izleyicinin filmle etkileşimini gördüm. Ağlayan insanlar vardı. Yabancı izleyicinin filmden bu kadar çok etkilendiği için 60 ülkeye film pazarlandı.

‘Her Şeye Rağmen’in sonunda umut var

◊ Filmin gösterime girmesi de uzun sürdü...

Erkan Petekkaya: Pandemi başına denk geldik. Çekimler bitti bana, “Berlin’de gezdirelim seni” dediler. Çocuğumu özleyip evime dönmek istedim. Bindiğim uçak Türkiye’ye gelen son uçakmış. Uçuşlar pandemi nedeniyle benden sonra iptal oldu. Ekibin büyük bölümü mahsur kaldı. Geçen şubat ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle tarih ertelendi. Sonunda film adı gibi her şeye rağmen gösterime girdi. Filmin kaderi böyleymiş, neyse ki seyirciyle buluştu. Düşünsenize çocuğunuz oluyor ve göremiyorsunuz öyle bir şeydi.

Haberin Devamı

◊ Film çok dramatik. İzleyiciler filme gelirken mendilleri hazırlasınlar mı?

Erkan Petekkay: Film, gerçek bir hikayeyi anlatıyor, evet mendilleriyle gelsinler...

İlhan Doğan: 13 yaştan sonraki herkesin rahatlıkla izleyebileceği, ilham alabileceği bir film. İşadamları da mobbing ve dramlar yaşıyor. Önemli olan sorunların nasıl çözüleceği. Kötülüğe kötülükle cevap vermek olmaz.

Bütün dünya için bir umut ışığı bu filmin mesajı. Bakın Dubai’de 70 ayrı ülkeden insan izledi. Neredeyse hepsi filmin sonunda ellerinde mendille çıktı. Demek ki film iyi çekilmiş ve evrensel bir mesajı var.

BAŞIMDAN GEÇENLERİ ANLATTIM

◊ Filmde aksiyon sahneleri de var. Suikast sahnesini biraz anlatır mısınız?

Haberin Devamı

İlhan Doğan: Filmde izlediğiniz her şey gerçek hikayedir. Bana Almanya’da bir komplo kurulup suikast girişimi oldu. Başımdan geçenleri anlatmak isterim. Bir Türk olarak Almanya’da hızla yükselirseniz önünüzü kesiyorlar. Almanya pasaportu bile alsan Türk olarak kalıyorsun. Benim pasaportum halen Türkiye’ye aittir. Hiçbir zaman illegal şeyler yapmadım. Oyunlara da gelmem. Ben hedeflediğim yerden çok daha yukarılara çıktım ve fark etmeden başkalarının bölgelerine girmişim. Ben de Almanya’dan ayrılıp İspanya’ya Mayorka Adası’na yerleştim. Suikast olayı da bu olayların gerçek bir parçasıdır.

RIZA AKIN DEĞERLİ BİR OYUNCUYDU

◊ Filmde rol alan Rıza Akın hayatını kaybetti. Siz neler hissettiniz?

Haberin Devamı

Erkan Petekkaya: Evet, çok kıymetli ve değerli bir oyuncu Rıza Abi’yi kaybettik. Sadece bu filmde değil birçok yerde çalıştık.
Çok üzgünüm, gala günü andık. Filmde onun sahnelerini izlerken çok etkilendim.

◊ Erkan Petekkaya filmde rolü için Almanca öğrenmiş doğru mu?

İlhan DoğanEvet, mükemmel oynamış Bazı sahneleri oynarken duyguyu da Almanca olarak çok iyi vermiş. Sanki ömür boyu benim işimi yapmış gibi o sahneleri Almanca konuşmuş, çok hoşuma gitti.

Erkan Petekkaya: Almancaya kulağımız alışmamış. Kaba bir dil gibi geliyor. Edebiyatta en kaliteli dillerden biri ve zor. En sevdiğim Almanca kelime özür dilerim anlamına gelen “Entschuldigung” telaffuzu eğlenceli geldi bana.

Haberin Devamı

BAŞARI İLE PARA KARDEŞTİR

◊ Başarılı olmanın sırrı sizce nedir?

Erkan Petekkaya: Yıkılmamak, umudunu yitirmemek, ama çok sıkı çalışmak. Ve en önemlisi insanları sevmek ve onları kazıklamadan, onlardan bir şeyler koparmak duygusu yaşatmadan yaklaşmak. Derdini en iyi şekilde anlatmak gerekiyor. İşte o zaman para da kazanırsın, başarılı da olursun ve dostlar kazanırsın. Başarı ile para kardeştir. Ama dürüst olmak çok önemlidir.

◊ Yakın zamanda eşinizle 20. yıl kutlaması yaptınız...

Erkan Petekkaya: Özel kutlamaları özel zamanları göz önünde yaşamayı çok sevmiyorum. Ama bu çok özeldi ve 20’nci yılımızdı. Zor zamanlar geçirdik. Sevgi, saygı birlikte olması lazım. Saygı olmazsa yürümüyor, saygı olmalı. Önemli olan ikisini bir arada yaşamak. Biz ikisini de bir arada yaşadık.

BAKMADAN GEÇME!