Halide Onbaşı Sultanahmet’te

Güncelleme Tarihi:

Halide Onbaşı Sultanahmet’te
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 08:47

“Zaferin Rengi” filminde Halide Edib Adıvar’ın 1919’da Sultanahmet Meydanı’nda yaptığı konuşmaya yer verildi. Adıvar’a hayat veren Birce Akalay’ın kamera karşısına geçtiği o sah-nenin çekimlerinde duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı

DUYGUSAL ANLAR

Abdullah Oğuz’un yönetmen koltuğunda oturduğu “Zaferin Rengi” filminin çekimleri devam ediyor. Film için geçtiğimiz gün, Halide Edib Adıvar’ın 1919 yılında Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen mitingde yaptığı konuşmanın sahneleri çekildi. Adıvar’ı canlandıran Birce Akalay’ın Beyazıt’ta kamera karşısına geçtiği o çekimler sırasında sette duygusal anlar yaşandı.

PERFORMANSIYLA ETKİLEDİ

Kurtuluş Savaşı’nın “Halide Onbaşı”sı, Türk edebiyatının ilk savaş romancısı Halide Edip Adıvar, Sultanahmet Meydanı mitinginde, İstanbul halkını ülkenin işgaline karşı hareket geçirmek için yaptığı konuşmaları ile zihinlerde yer etmiş, katılanların milli duygularını coşturmuştu. Birce Akalay, o sahnedeki performansıyla çekimlere damga vurdu.

Halide Onbaşı Sultanahmet’te

Haberin Devamı

Direnişin hikâyesi

İşgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı başlatılan direnişin hikâyesini, General Harington Kupası efsanesi etrafında kurgulanan “Zaferin Rengi”nde Kubilay Aka ve Gülper Özdemir başrolde. Nejat İşler, Timuçin Esen, Yiğit Özşener ve Gonca Vuslateri’nin de rol aldığı film, 2024 yılında vizyona girecek.

 

BAKMADAN GEÇME!