Oyuncu Fatma Girik'in sağlık durumunda yeni gelişme! Fatma Girik kimdir, hangi filmlerde oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Oyuncu Fatma Girikin sağlık durumunda yeni gelişme Fatma Girik kimdir, hangi filmlerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2020 02:38

Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik'in hayatı ve sağlık durumu son paylaşımının ardından yeniden gündeme geldi. Geçirdiği beyin ameliyatının ardından Bodrum’daki evinde istirahate çekilen Fatma Girik, sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaştı. Oyuncunun keyfinin yerinde olduğu görüldü. Fatma Girik 2019 yılında hidrosefali sebebiyle beyninden ameliyat olmuştu. Peki, Fatma Girik kimdir? İşte, Fatma Girik'in oynadığı filmler ve sağlık durumuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Türk Sineması’nın usta ismi Fatma Girik Bodrum’daki evinden sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak hayranlarını sevindirdi. Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle Fatma Girik 2019 Şubat ayında shunt ameliyatı geçirmişti. 180'den fazla filmde rol alan Girik, Bodrum’daki evinde banyoda dengesini kaybederek düşmüş ve acilen hastaneye kaldırılmıştı.

FATMA GİRİK'İN HASTALIĞI NE?

2019 Şubat ayında Fatma Girik hidrosefali sebebiyle beyninden ameliyat oldu. Girik, Bodrum’daki evinde banyoda dengesini kaybederek düşmüş ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Tomografi sonucunda bir sonuç çıkmayan sanatçı ertesi gün tekrar doktora gitmiş ve daha detaylı tetkikler için İstanbul’a getirilmişti.

Tıpta, Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle shunt ameliyatı geçiren Girik’in ameliyatını Profesör Doktor Talat Kırış yapmıştı.

Haberin Devamı

FATMA GİRİK'İN HAYATI

Fatma Girik 12 Aralık 1942'de İstanbul'da dünyaya geldi. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

ALDIĞI ÖDÜLLER 

1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Keşanlı Ali Destanı
1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sürtüğün Kızı
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Büyük Yemin, en iyi kadın oyuncu
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Ezo Gelin, en iyi kadın oyuncu
3. Adana Altın Koza Film Festivali, 1971, Acı, en iyi kadın oyuncu
35. Altın Portakal Film Festivali, 1998, Sürtüğün Kızı, yaşam boyu onur ödülü
18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Aziz Nesin Emek Ödülü

Haberin Devamı

 180'den fazla filmde rol alan Girik'in filmlerinden bazıları Dolmuş Şoförü, Vuruldum Bir Kıza, Ezo Gelin, Öksüz, Köroğlu, Boş Beşik, Şoför Nebahat, Kuma, Kanlı Nigar'dır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!