Ender Balkır kimdir, kaç yaşında, nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ender Balkır hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Ender Balkır kimdir, kaç yaşında, nereli Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ender Balkır hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 13:26

15 Nisan Şarkılar Bizi Söyler Türkü Gecesi ile izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. Ender Balkır Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında yer alıyor. Türkü Gecesi" konseptli şarkıların söylendiği programda, Ender Balkır türküleri ile izleyenlere duygusal anlar yaşatıyor. Peki, Ender Balkır kimdir, kaç yaşında, nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ender Balkır hayatı ve biyografisi...

Haberin Devamı

Kanal D'nin sevilen müzik ve eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler Türkü Gecesi ile izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. Şarkılar Bizi Söyler konukları bu hafta Resul Dindar, İsmail Altunsaray, Ender Balkır, Tuğçe Kandemir, Kaan Kısaparmak ve Coşkun Sabah gibi değerli isimlerden oluşuyor. Konuklarından Ender Balkır da merak edilenlerden biri oldu. Peki, ender Balkır kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Ender Balkır şarkıları...

ENDER BALKIR KİMDİR?

Ender Balkır, 10 Şubat 1977 tarihinde Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ender Balkır, 2018 yılının başında Sema Erat ile evlenmiştir. Aynı yılın sonlarında ise çiftin oğulları Can Balkır dünyaya gelmiştir.

Çocuk yaşlarda bağlama başlamıştır. Liseyi bitirdikten sonra konservatuvarda okumak istemiştir fakat ailesinden destek göremeyince üniversitede matematik bölümünde okumaya karar verdi ve 1994 yılında girdiği üniversite sınavında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü kazandı. 2000'li yılların başında İstanbul'da matematik öğretmenliği yaptı. Daha sonra öğretmenliği bırakarak tamamen müziğe yöneldi. 2006 yılının son aylarında Murat Tambay ile birlikte ilk albümü için stüdyoya girdi. Ezim Ezim adını verdiği ilk albümünü Ender adıyla çıkardı. İlk albümünün ardından radyo ve televizyon programlarına konuk olmaya başlamıştır. 2009 yılında yayınlanan ve çeşitli sanatçıların yer aldığı Uzun Yol Türküleri Vol. 1 adlı albümde "Yüksek Minarede Kandiller Yanar" adlı eseri seslendirmiştir. İki yıl sonra Uzun Yol Türküleri Vol. 2 albümünde "Kar mı Yağmış Şu Harputun Başına" adlı eseri Ayrıca bu dönemde Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Dila Hanım gibi televizyon dizileri için çeşitli parçaları seslendirdi.

Haberin Devamı

İlk albümünden beş yıl sonra ikinci albümünün kayıtlarına başladı. 2012 yılının yaz aylarında ikinci albümünün kayıtları için stüdyoya girdi. 2013 yılının ilk aylarında Ender Balkır adıyla Ahir adını verdiği ikinci albümünü yayınladı. Albüm Marka Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde on beş parça yer almaktadır. Ayrıca albümde "İzzetli Hürmetli Bilirim Seni" adlı parçada Cengiz Özkan ile "Seyyah Oldum" parçasında ise Sevcan Orhan ile düet yapmıştır. Albümden sadece "Seyyah Oldum" adlı parçasını yayınlamıştır. 10 Şubat 2017 tarihinde Elazığ'ın Harput yöresine ait olan türkülerden oluşan yirmi parçalık bir albüm yayınlamıştır. Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan albüm için, 9 Mart 2017 tarihinde Şişli'de Kent Kültür Merkezi'nde albüm için lansman konseri düzenlemiştir. Albümden sadece "Beyaz Giyme" adlı parçayı yayınlamıştır. Fakat parçaya klip çekmemiştir.

Haberin Devamı

21 Ocak 2019 tarihinde sözleri Nesimi Çimen'e müziği ise Aşık Emrah'a ait olan "Ruhumda Sızı" adlı bir single yayınlamıştır. Parça, Çukur adlı televizyon dizisinde yayınlanmasından sonra büyük bir patlama yaşamıştır. Ender Balkır ülke çapında geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Bu parçanın ardından söz ve müziği Neşet Ertaş'a ait olan "Neredesin Sen" adlı parçayı single olarak yayınladı. 2019 yılının sonunda "Yola Bakın Belki Gelen Babamdır" adlı uzun havayı single olarak yayınlamıştır. 2020 yılında "Dostum Dostum" ve "Bunca Gamı Bunca Derdi" adlı iki single daha yayınlamıştır. Ayrıca, rap sanatçısı Eko Fresh ile birlikte "Du bist anders" adlı bir parçada düet yapmıştır.

BAKMADAN GEÇME!