Buğra Bekir Aydın kimdir? Babası Milli Tekvandocu

Güncelleme Tarihi:

Buğra Bekir Aydın kimdir Babası Milli Tekvandocu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 20:56

Buğra Bekir Aydın, eski Milli tekvandocu Bekir Aydın'ın oğludur. 2000'li yıllarından başından 2017 yılına kadar böbrek rahatsızlığı çeken annesini 2017 yılının haziran ayında kaybeden Buğra Bekir Aydın, kendisini spora adadı. Babasının yolundan devam eden Buğra Bekir Aydın, Yüreğin Kadar yarışmasında yer alan 1 milyon liralık büyük ödülü alabilmek için mücadele verecek

Haberin Devamı

Buğra Bekir Aydın, 2000 yılında dünyaya geldi. Babası Bekir Aydın gibi dövüş sporlarına yönelmiştir. Henüz 17 yaşındayken annesini kaybeden Buğra Bekir Aydın, bir yandan eğitimine devam ederken bir yandan da ilgilendiği spora yönelik gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

BEKİR AYDIN KİMDİR?

Buğra Bekir Aydın'ın babası Bekir Aydın, 1975 yılında Adana'da doğdu. İlk ve orta okulu bu ilde tamamladı. Ardından İstanbul'a geldi. 1985 yılında milli takım eski sporcularından Ali Zengin'in yanında tekvandoya başladı. 1991 yılında Milli Takımlar Teknik Direktörü İsmet Iraz tarafından genç milli takıma seçildi. Ve milli formayı ilk kez giyip ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. 126 kez büyükler kategorisinde milli formayı giyen Bekir Aydın, 1994 yılında Avrupa ikincisi, 1997'de Avrupa Kupası Şampiyonu, 1998'de Avrupa üçüncüsü oldu. Bekir Aydın aynı yıl Dünya ikinciliğini kazandı. 2000 yılında büyük bir performans sergileyen Bekir Aydın Dünya üçüncülüğü ile bronz, Avrupa şampiyonluğu ile altın madalyasını kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!