Bala Hatun kimdir, kaç yaşında nasıl öldü? Bala Hatun'un çocukları kimdir, kaç tane? İşte hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Bala Hatun kimdir, kaç yaşında nasıl öldü Bala Hatunun çocukları kimdir, kaç tane İşte hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 23:50

Bala Hatun'un çocukları ve nasıl öldüğü tarihi konularla gündeme gelmeye devam ediyor. Osman Bey’in eşi, Şeyh Edebali’nin kızı olan Rabia Bala Hatun, zaman zaman Orhan Bey’in annesi Malhun Hatun ile karıştırılabiliyor. 13. yüzyılda yaşamını sürdüren Bala Hatun Alâeddin Paşa'nın annesi kabul ediliyor. 1324 yılında öldüğü bilinen Bala Hatun'un oğlu Alâeddin Paşa ise Osmanlı Devleti'nin ilk veziri olarak görülüyor. Peki, tarihte Bala Hatun kimdir, kaç yaşında nasıl öldü? Bala Hatun'un çocukları kimdir? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Bala Hatun kimdir, sorusu dizi izleyicileri ve tarihi araştırma yapanlar tarafından gündemde yer alıyor. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin eşi ve Şeyh Edebali'nin kızı olan Bala Hatun, Şeyh Edebali’nin kızıdır. Osman Gazi'nin Bala Hatun'dan Alâeddin Ali Bey adında oğlu olduğu tarihi kaynaklarda yer alıyor. Peki, Bala Hatun'un çocukları kimdir, kaç çocuğu var? İşte, o konu hakkında bilgiler.

BALA HATUN KİMDİR?

Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. yüzyılda yaşamını sürdürmüştür. Osman Bey’in eşi, Şeyh Edebali’nin kızı olan Rabia Bala Hatun, zaman zaman Orhan Bey’in annesi Malhun Hatun ile karıştırılabiliyor. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmıştır. Osman Gazi, 1289 yılına doğru Şeyh Edebali’nin kızı Rabia Bala Hatun ile evlenmişti.

Haberin Devamı

Rabia Bala Hatun Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında yaşamış bir İslam ilahiyatçısı olan Şeyh Edebali'nin kızı ve Şehzade Alâaddin'in annesiydi. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre, Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir. 1289 yılına doğru Şeyh Edebali’nin kızı Rabî’a Bâlâ Hâtun ile evlenince, nüfuzu ve kudreti arttı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!