Ayla filmi nerede çekildi, hangi dönemi anlatıyor? Ayla filmi oyuncuları ve konusu

Güncelleme Tarihi:

Ayla filmi nerede çekildi, hangi dönemi anlatıyor Ayla filmi oyuncuları ve konusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 14:35

2017 yılı çıkışlı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı Ayla filmi televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Beyazperdede izlenme rekorları kıran Ayla filmi hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Ayla filmi nerede çekildi? İşte, Ayla filmi oyuncuları ve konusu...

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini ise Yiğit Güralp'in gerçekleştirdiği Ayla filmi Kore Savaşı sırasında yaşanan bir dramı anlatıyor. Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun üstlendiği filmin müzikleri ise Fahir Atakoğlu tarafından bestelenmiştir. Peki, Ayla filmi nerede çekildi? İşte, Ayla filmi oyuncuları, konusu ve merak edilenler...

AYLA FİLMİ HİKAYESİ GERÇEK Mİ?

Ayla filmi Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlandı. Film, Kore Savaşı sırasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Dilbirliği ile Koreli Eunja Kim'in gerçek yaşananlardan esinlenerek sinemaya uyarlandı.

AYLA FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Ayla filminin çekimleri Tarsus'ta yapıldı. Tarsus'un bazı tarihi binaları da Ayla filminin çekimlerinde kullanıldı.

AYLA FİLMİ KONUSU NEDİR?

Haberin Devamı

1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırdığında Birleşmiş Milletler'in yaptığı yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore'ye bir tugay gönderir. Her şey, gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay'ın (Süleyman Dilbirliği) gece vakti savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız çocuğunu bulmasıyla başlar. Sıra 5 yaşındaki küçük kıza isim vermeye gelince Süleyman Astsubay, "Ay gibi yüzü var, zaten Ay ışığında bulduk." diyerek Ayla ismini verir.

15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay'ın artık Türkiye'ye dönmesi gerekmektedir. Devamında üst düzey kişilerin de devreye girmesiyle Ayla, Kore'deki Türk askeri misyonunca kurulmuş olan Ankara Okulu'na başlar. Ayla'yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman Astsubay, onu Türkiye'ye götürmek için birçok yolu dener. Hatta, Ayla'yı bir bavulun içine koyup kimselere fark ettirmeden götürmeye bile kalkışır, fakat bir türlü Güney Kore yasalarını aşıp Ayla'yı Türkiye'ye dönerken yanına alamaz.

Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl kadar sonra Ayla ve Süleyman Dilbirliği, başarılı ve hevesli gazetecilerin yardımıyla Güney Kore'de, Ankara Parkı'nda tekrar bir araya gelirler.

AYLA FİLMİ OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

İsmail Hacıoğlu - Süleyman astsubay/ Süleyman Dilbirliği

Haberin Devamı

Çetin Tekindor - Süleyman astsubay

Kim Seol - Ayla

Lee Kyung-Jin - Ayla

Ali Atay - Ali astsubay

Taner Birsel - Binbaşı Fuat

Mehmet Esen - Albay Celal

Murat Yıldırım - Üsteğmen Mesut

Erkan Petekkaya - Binbaşı İskenderun

Eric Roberts - Binbaşı General Coulter

Kim Byoungsoon - Güney Kore Generali

Altan Erkekli - Hüseyin Dilbirliği

Cade Carradine - Yüzbaşı Lorenzo Cage

Meral Çetinkaya - Nimet

Büşra Develi - Nimet

BAKMADAN GEÇME!