Avrupa Oscar’ı Hüzün Üçgeni’ne

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Oscar’ı Hüzün Üçgeni’ne
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 08:32

Avrupa Film Akademisi tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenen Avrupa Film Ödülleri’ne, TRT’nin ortak yapımcısı olduğu “Hüzün Üçgeni” damga vurdu. Altın Palmiye ödüllü yönetmen Ruben Östlund’un imzasını taşıyan yapım, ‘en iyi film’ dahil dört ödül kazandı. TRT’nin ortak yapımcısı olduğu “Quo Vadis, Aida?” filmi de geçen yıl aynı törende ödül almıştı.

Haberin Devamı

“Avrupa’nın Oscar’ı” olarak nitelendirilen Avrupa Film Ödülleri, 10 Aralık’ta İzlanda’da yapılan törenle 35’inci kez sahiplerini buldu. Organizasyona bu yıl Altın Palmiye ödüllü yönetmen Ruben Östlund’un yazıp yönettiği “Hüzün Üçgeni” (Triangle of Sadness) damga vurdu. Yapım, ‘en iyi film’, ‘en iyi yönetmen’, ‘en iyi senaryo’ ve ‘en iyi erkek oyuncu’ (Zlatko Buric) olmak üzere toplam dört ödül aldı.

2 YIL ÜST ÜSTE ÖDÜL

Geçen yıl da yine TRT’nin ortak yapımcısı olduğu, Boşnak yönetmen Jasmila Zbanic’in yönettiği “Quo Vadis, Aida?” aynı törende ‘en iyi film’, ‘en iyi yönetmen’ ve ‘en iyi kadın oyuncu’ ödüllerini kazanmıştı. TRT ortak yapımı filmin aldığı ödülleri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutlayan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Filmlerimiz iki yıl üst üste Avrupa’nın en iyisi oldu. Film ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye, İsveç, Fransa, ABD, İngiltere, İsviçre ve Yunanistan ortak yapımı “Hüzün Üçgeni”, modellik yapan genç çift Carl ve Yaya’nın milyarder yolcuların bulunduğu süper lüks bir gemiyle çıktığı gezide başından geçenleri anlatıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Oscar’ı Hüzün Üçgeni’ne

LUX ÖDÜLÜ’NE DE ADAY

35. Avrupa Film Ödülleri esnasında “2023 LUX İzleyici Ödülü” adayları da açıklandı. “Hüzün Üçgeni”, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Film Akademisi, Avrupa Komisyonu ve Europa Cinemas işbirliği ile oluşturulan LUX İzleyici Ödülü’ne aday 5 filmden biri oldu. Ödül töreni 14 Haziran 2023’te Strazburg’da gerçekleşecek.

 

BAKMADAN GEÇME!