Alija dizisinin son bölümünde neler yaşandı? Yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Alija dizisinin son bölümünde neler yaşandı Yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 23:28

Alija dizisi yayınlanan son bölümüyle izleyicileriyle buluştu. Her hafta salı akşamı TRT ekranlarında yayınlanan Alija dizisinin son bölümünde ilginç anlar yer aldı. Son bölümünde mevcut rejim, Bosna Müslümanları için felaketler getirdi. Artık Saraybosna o eski canlılığını yitirmiş, Osmanlı döneminin bütün renkleri birer birer solmaya başlamıştı. Son bölümün bitmesinin ardından yeni bölüm fragmanı merak edildi. Peki, Alija dizisinin yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Haberin Devamı

Alija dizisi yayınlanan son bölümüyle izleyicilerine hareketli dakikalar yaşatmaya devam etti. Dizinin yayınlanan son bölümünde Alija mevcut rejimlerin geçersizliğini öne sürdü ve dünyaya İslam’ı Doğu ve Batı arasında en doğru yönetim biçimi olarak önererek insanlara adeta üçüncü yol gösterdi. Son bölümün bitmesinin ardından yeni bölüm fragmanı merak edildi. Peki, Alija dizisinin yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Mevcut rejim, Bosna Müslümanları için felaketler getirir. Artık Saraybosna o eski canlılığını yitirmiş, Osmanlı döneminin bütün renkleri birer birer solmaya başlamıştır. Halk yoksulluk içinde açlıkla karşı karşıyadır. Buna rağmen yöneticiler refahı yaşamaktadır. Halida ve Alija ise bu eşitsizliğin ve zulmün karşısında yer alırlar.

Haberin Devamı

Alija mevcut rejimlerin geçersizliğini öne sürer ve dünyaya İslam’ı Doğu ve Batı arasında en doğru yönetim biçimi olarak önererek insanlara adeta üçüncü yol gösterir. Bu durum mevcut rejimi aşırı derecede rahatsız eder ve Alija Izetbegović ile 14 Arkadaşı İslam Cumhuriyeti kurmaya çalışmakla suçlanarak tutuklanırlar.

Artık Alija ve arkadaşları için sorgulanma, hararetli atışmaların yaşandığı ve hukuk dışı kararların alındığı bir mahkeme süreci başlar. Halida ve çocuklarının belirsiz bekleyişten yorulan kalplerini titreten tek bir soru vardır şimdi: Alija’ya kavuşabilecekler midir? 

 

BAKMADAN GEÇME!