Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında? İşte Bu Benim Masalım'ın başrolü Aleyna Tilki O Ses Türkiye'ye konuk oluyor..

Güncelleme Tarihi:

Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında İşte Bu Benim Masalımın başrolü Aleyna Tilki O Ses Türkiyeye konuk oluyor..
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 21:19

Aleyna Tilki O Ses Türkiye yılbaşı özel programında dikkatleri üzerine topladı. Yılbaşı gecesinde seslendirdiği şarkı ile adından söz ettiren Aleyna Tilki, ekran başındakilerin beğenisini aldı. İşte Bu Benim Masalım dizisi ile oyunculuk hayatına da adım atan genç şarkıcı Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı single'ı ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Peki, Aleyna Tilki kimdir? İşte, Aleyna Tilki'nin biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilenler.

Haberin Devamı

İşte Bu Benim Masalım ile dizi kariyerine adım atan Aleyna Tilki, O Ses Türkiye yılbaşı bölümünün konukları arasında. O Ses Türkiye yılbaşı özel programına konuk olacak. Aleyna Tilki'nin biyografisi merak edilen konular arasında yer alıyor. Genç şarkıcı kısa sürede başarılı çalışmalara imza atarak popüler oldu. Peki, Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında?

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Of, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olarak Konya'da dünyaya geldi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı single'ında vokal olarak yer aldı. Single'ın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 480 milyondan fazla izlendi.

Haberin Devamı

Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi. Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo single'ı "Sen Olsan Bari"yi yayımladı ve Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu.

Aleyna Tilki, Mayıs 2019'da dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Warner Music Group ile anlaşma imzalamış, şirketle bir İngilizce albüm ve 4 single yapacağını açıklandı. Bu onu bu şirketle çalışan ilk Türk şarkıcı yaptı.

BAKMADAN GEÇME!