Tek ortak noktaları AŞK

Güncelleme Tarihi:

Tek ortak noktaları AŞK
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2011 09:40

Yolları ayrı... Hedefleri farklı... Zıt karakterlere sahip iki erkek kardeşin tek ortak noktaları; aşkları... Kanal D’nin yeni yayın döneminde ekrana getireceği en iddialı dizilerden “Kuzey Güney”, dev oyuncu kadrosu ve sürükleyici öyküsüyle seyirciyi ekrana bağlayacak. İşte büyük merakla beklenen dizinin oyuncu kadrosu ve karakterleri...

Haberin Devamı

Kuzey (Kıvanç Tatlıtuğ): “Delikanlı” sıfatını özetliyor. Babasından öfkesini, annesinden güzelliğini almış. Bir sokak çocuğu gibi büyümüş; tembel, haylaz, umursamaz ve kavgacı. İstediği anda istediğini yapmaya alışmış, bu yüzden çok dayak yemiş. Babasının otoritesini her fırsatta delmiş. Hırçınlığı üzerine o kadar yapışmış ki, hiçbir zaman alttan almıyor, toleransı yok. Ama ailesine çok düşkün. Etrafındakilerden birine zarar geleceğini düşünse, gözünü kırpmadan bıçağa yumruk atacak kadar gözü kara bir karakter. Bu özellikleri de hayatı boyunca canını yakıyor. Ağabeyinin ilk aşkı, onun da büyük aşkı.            

Güney (Buğra Gülsoy): Kuzey’in tam zıttı bir karakter. Babasının hırsını, annesinin yumuşaklığını almış. Okul hayatı çok başarılı geçmiş. Babası,  onun girişimciliğinden rahatsız. Zaman zaman yolunu kesiyor, onu simit fırınına bağlamaya çalışıyor. Büyük hayallerinden babasının rahatsız olduğunun farkında. Ondan ürküyor. Azar işitmemek, hakaret duymamak için hem onun istediklerini yapmış hem de kendi hayalleri için çaba sarf etmiş. Annesini de babasından koruyor. İlk çocuk olmanın avantajını, Kuzey doğana kadar yaşamış. Ama sonra Kuzey’in yaramazlıklarından o da zarar görmüş. Paraya çok değer veriyor. Parasının kıymetini biliyor. İyi ilişkiler kurmanın, geleceği için iyi bir yatırım olacağının farkında. Lise yıllarından beri Cemre’yi seviyor. Geleceğe ait planlarında Cemre’nin büyük yeri var. Onunla evleneceğini biliyor.               

Haberin Devamı

Cemre Çayak (Öykü Karayel): Kuaför Gülten’in biricik kızı. Annesi, babasından çok küçük yaşlarda ayrılmış. Yalnız büyümüş. Güney gibi hırslı. Zengin bir hayatın özlemi içinde. Kuzey ve Güney’in oturdukları mahalleye taşındığında, iki kardeşin de hemen ilgisini çekmiş. Bunun farkında ama o Güney’i seçmiş. Çünkü ona göre Kuzey adam olmaz fakat Güney onu hayallerine taşıyabilir. Güney’in sakinliğinden ve hırsından hoşlanıyor.          

Sami Tekinoğlu (Mustafa Avkıran): Kuzey ve Güney’in babası, Tekinoğlu simit ve kurabiye fırınının sahibi. 60’larında. Sert görünüşlü, lafını esirgemeyen, patavatsız bir adam. Çocuklarına, karısına karşı sevgisini gösteremiyor, çünkü kendi babasından da aynı muameleyi görmüş. Karısını sadece ona iki erkek evlat verdiği için yüceltmiş. Tam bir diktatör. 

Haberin Devamı

Handan Tekinoğlu (Semra Dinçer): Kuzey ve Güney’in annesi. Orta halli bir ailenin tek kızıyken Sami’yi sevmiş. Ailesi Sami’’yle evlenmesini istememiş, buna rağmen direnmiş ve evlenmiş. Zaman içinde Sami’nin aksiliği yüzünden ondan uzaklaşmış. Oğulları dünyaya geldikten sonra bir süre evde itibarı artmış, sonrasında da Sami’nin çocuklarının bakıcısı haline gelmiş. Şimdi 50’li yaşlarda. İçinde başka bir hayatın özlemi gizli.

Gülten Çayak (Zerrin Tekindor): Cemre’nin annesi. 40’lı yaşlarının sonunda. Yalnız bir kadın. Mutsuz evliliğini bitirmiş, kızını tek başına büyütmüş. Kimseye muhtaç olmadan kuaförlük yaparak hayatını kazanmaya çalışıyor. Kendisi de mutsuz bir ailede büyümüş. Küçük yaşlardan itibaren kuaför yanında çalışmaya başlamış. Büyük hayalleri var ama bu hayallerin yanına bile yaklaşamamış. Kızı büyüdükçe, hayallerine kızının ulaşmasını umut ediyor.

Haberin Devamı

Ali Güntan (Rıza Kocaoğlu): Kuzey’in en yakın arkadaşı ve onun Cemre’ye olan aşkının sessiz şahidi. Bunu Kuzey’le bile konuşmuyor. Kendisiyle ilgili hiçbir problemi olmayan, son derece neşeli, kalender bir genç. Pazarcılık yaparak hayatını kazanıyor. Amcasının tezgahlarında çalışıyor.

Banu Sinaner (Bade İşçil): Atilla Sinaner’in kızı, Güney’in üniversiteden sınıf arkadaşı. Çok varlıklı, eğitimli, donanımlı, sosyal çevresi geniş. Kendine güveni tam. Annesi ve babası birkaç yıl önce ayrılmış. Banu’nun annesiyle ilişkisi hiç kopmamış ama babasına daha yakın. Çevresindeki çoğu erkek tarafından ulaşılmaz bir yerde. Taviz vermeyen kişiliği, onun erkeklerle uzun süreli arkadaşlıklar kurmasına engel oluyor. 

Haberin Devamı

Atilla Sinaner (Ünal Silver): Zengin ve saygın bir işadamı. Çok başarılı. Güney’in en büyük destekçisi. Onun hırsını ve potansiyelini keşfeden adam. Banu’nun Güney’e olan büyük aşkı da Güney’i onun için önemli yapıyor. 

http://twitter.com/hurriyetmagazin      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!